ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 05. APRIL 2012
Tomter som nå vurderes for den gigantiske vannparken ligger i områdene ved Maspalomas, Meloneras, El Tablero og Pasito Blanco i San Bartolome de Tirajana kommune sør på Gran Canaria. Ill.: Google Earth.

Europas største “vannland” søker ny plassering på Gran Canaria

Området El Veril ved Playa del Ingles er ikke lenger aktuelt for verdens største vannpark fordi forhandlingene om tomtekjøp har strandet.

ANNONSE

Utbyggerne oppnådde ikke enighet med familien Del Castillo om prisen på tomter i El Veril ved Playa del Ingles, og søker nå alternative plasseringer sør på Gran Canaria.

Ifølge Laprovincia.es var pristilbudet fra Kiessling--familien, som ønsker å bygge parken, under halvparten av det familien Del Castillo ville ha betalt.

200 000 kvadratmeter

Kiessling-familien eier fra før Loro Parque og vannparken Siam Park på Tenerife. Planen deres er å bygge en betydelig større utgave av Siam Park på Gran Canaria, hele 200 000 kvadratmeter stor.

Sammen med ordføreren i San Bartolome de Tirajana, Marco Aurelio Pérez, skal investoren Wolfgang Kiessling nylig ha besøkt flere alternative områder hvor vannparken til 60 millioner euro kan plasseres.

Tarajea er favoritt

For øyeblikket ser området Tarajea ved foten av Lomo Gordo like nord for  Maspalomas ut til å være mest aktuelt. Denne tomten er eid av kommunen, og ligger i nærheten av vannparken Aqualand, som i dag er den største av sitt slag på Kanariøyene.

Et annet alternativ er området Calderín ovenfor El Tablero, som er eid av familien Betancores.

Tre andre tomter er også vurdert: en i El Palmeral, eid av Gran Canarias øyråd og kommunen San Bartolome de Tirajana, en i Meloneras, eid av hotellgruppen Lopesan, og en i Pasito Blanco, som ligger sørvest for Meloneras.

ANNONSE
ANNONSER