ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 03. OKTOBER 2019
Endesas kraftstasjon på Tenerife. Foto: Creative Commomslisens

Etterforsker hvem som har ansvaret for strømbruddet på Tenerife

Tenerife var uten strøm i ni timer på søndag etter en transformatorfeil. Nå letes det etter syndere.

Strømbruddet rammet over 450 000 strømabonnenter og nesten en million mennesker.

Loven åpner for straff på mellom 600 000 og 60 millioner euro hvis det viser seg at det er gjort noe lovstridig som førte til strømbruddet.

Kanariøyenes regjering vil ikke slippe denne saken uten at det får konsekvenser for ansvarlige, og presidenten for øyrådet på Tenerife virker rett og slett forbannet for at det kunne skje.

Kanariøyenes departement for økologisk overgang, kamp mot klimaendringer og territorial planlegging har åpmet en etterforskning av saken.

På mandag avla rdirektører fra kraftselskapene Endesa og Red Electrica de Espana (REE) forklaring, uten at det brakte klarhet i ansvarsforholdet og hvorfor en feil i en transformatorstasjon kan slå ut strømforsyningen på hele øya.

Flere spørsmål står åpne utenom det å peke ut de som er ansvarlige, slik som hvorfor hele øya ble rammet, og hvorfor det ikke fins redundans i kraftforsyningen for å opprettholde strømleveransen når slike feil skjer.

Tenerifes president, Pedro Martín, har advart om at saken ikke kan ender her, og har tatt det opp med Kanariøyenes president, Ángel Victor Torres.

Les også

Tenerife var strømløs i flere timer

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER