ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 22. FEBRUAR 2012
Enighet om rehabilitering av kjent kjøpesenter
Kjøpesenteret og hotellet som skal rives og gjenoppbygges ligger til like høyre for fyret på bildet. Her ser du tydelig hvordan en del av strandstripen i dag er okkupert. Foto: Puertos de Las Palmas

Enighet om rehabilitering av kjent kjøpesenter

De nye eierne av kjøpesenteret Oasis, som ligger på Maspalomas-stranda på Gran Canaria, har blitt enige med lokale myndigheter om en rehabiliteringsplan.

I planen inngår riving og gjenoppbygging av senteret, og bygging av en ny promenade med møbler og det hele fra fyret i Maspalomas til dammen Charca de Maspalomas, skriver laprovincia.es.

Det har tidligere vært mye frem og tilbake om rivingen av senteret, som ulovlig legger beslag på en stor del av stranden ned mot strandkanten. En stripe på seks meter inn fra strandkanten skal nå frigjøres til den nye promenaden slik at folk kan beveges seg fritt langs stranden uten å bi hindret av kjøpesenteret.

Kostnadene for rehabiliteringen er beregnet til 40 millioner euro.

Rivingen av det eksisterende kjøpesenteret skal ta rundt et år, og må samkjøres med rivingen av hotell Riu Palace, som ligger vegg i vegg.  Rivingen av hotellet skal etter planen starte i april 2013.

Byggingen av nye Oasis og promenaden skal angivelig skje i henholdt til kravene i kystloven og kravene til San Bartolome de Tirajana kommune. Planene er godkjent av kommunen og det offentlige selskapet Gesplan.

Planene skal foreligge i løpet av seks måneder, og arbeidet skal starte i løpet av et år. Oasis-eierne har etablert et utviklingsselskap som skal lede prosjektet.

ANNONSE

Nyttårsfeiring i Las Palmas

31.12.2019 11:00

NYTTÅRSFEIRING: Stor feiring pågår flere steder i Las Palmas.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE