ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 20. SEPTEMBER 2017 - SIST ENDRET 30. APRIL 2022
Her brenner det i Cruz de Tejeda i dag. Foto: Øyrådet på Gran Canaria

En storbrann har brutt ut i Tejeda på Gran Canaria

Fire helikopter er satt inn i slukkingen av en voldsom skogbrann som har brutt ut i Tejeda kommune på Gran Canaria i dag, skriver øyrådet i en nyhetsmelding.

ANNONSE

Flammene har nådd frem Cruz de Tejeda, hvor det ligger et parador-hotell og restaurant.

Ordføreren i Tejeda, Francisco Perera, snakker om "utrolige flammer", og sier på kanarisk radio at brannen er utenfor kontroll. Det blåser en svak vind i området, og lang tids tørke gjør at det er mye tørr vegetasjon.

Se film fra brannen på You Tube

Røyken velter tykk over fjellkammene mot østsiden av Gran Canaria og utover mot kysten ved 17.30-tiden lokal tid i dag. Sirener uler og helikopter svirrer i luften.

I Las Lagunetas blir innbyggere evakuert og myndighetene har sendt ut advarsler til befolkningen om brannen. Det er fare for at brannen kan spre seg over fjelltoppene og over på nordsiden av øya.

Nordmannen Einar Simonsen forteller til Canariajournalen at han passerte brannen i bil på en meters avstand på vei GC-15  merket i dag og kjente varmen inn i bilen.

- Vi kom kjørende fra byen Tejeda på GC-15 og så en liten flamme nede i lia på høyre side av veien. Plutselig eksploderte flammen og spredde seg med lynets hastighet opp mot veien og flammene slikket oppetter autovernet, forteller Simonsen.

Han innså raskt at de kunne komme i klemme og kjørte derfor opp til Cruz de Tejeda hvor de ankom klokken 13.55.

- Vi innså at dette kunne bli farlig og kjørte derfor mot San Mateo for å komme unna brannen.

Øyrådet på Gran Canaria sendte klokken 17.50 lokal tid ut en Twitter-melding om at folk må la være å dra opp i fjellene. Veien mellom Pinos de Galdar og Cruz de Llanos er stengt av.

Foreløpig er 1000 hektar rammet av brannen, ifølge øyrådet. Værvarslene tyder på at været kan bli ugunstig for brannslukkingarbeidet med sterkere vind i kveld.

Flammen har nådd Monte Constantin og beveger seg mot Llanos de la Pez.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER