ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 04. JUNI 2018 - SIST ENDRET 05. JUNI 2018
Svært mange sliter med dårlig økonomi på Kanariøyene. Foto: Pixabay
Svært mange sliter med dårlig økonomi på Kanariøyene. Foto: Pixabay

En halv million kanariere klarer seg ikke i én måned uten inntekt

En av tre innbygger på Kanariøyene, 756 000 mennesker, lever i husholdninger som har høyere utgifter enn inntekter, og nesten en halv million klarer seg ikke i en måned hvis de mister hovedinntekten, viser en ny studie fra Spanias Bank.

En halv miljon kanarier klarar inte en månad utan inkomst

ANNONSE

210 000 mennesker må låne penger av familie eller venner i løpet av en uke hvis inntekt eller pensjon uteblir. 37 prosent av innbyggerne, det vil si rundt 280.000, har ikke midler til å dekke levekostnadene.

Innbyggerne på Kanariøyene har den mest sårbare økonomien i Spania, ifølge studien, som ser på situasjonen i år 2016. De har også lavest sparekapasitet. 

340 000 kanariere bruker dessuten sparekapital for å klare utgiftene.

Må leve på kreditt

98 000 er tvunget til å dekke utgifter med kredittkort selv om de ikke er i stand til å betale tilbake kreditten før det påløper strafferenter for overskridelse av fristene, eller å utsette betaling av regninger.

14 prosent av befolkningen mellom 18 og 79 år har de siste to årene hatt problemer med å få kreditt. 5 prosent fikk lånesøknader helt avvist av kredittinstitusjoner og banker.

Studien viser også at 35 prosent av kanarierne sparer penger. Gjennomsnittet i Spania ligger på 43 prosent. Bare 16 prosent har en pensjonsplan.

Lave inntekter

Innbyggere på Kanariøyene har også blant de laveste gjennomsnittsinntektene i Spania, 19.749 euro i året, ifølge de siste tallene fra det nasjonale, statistiske instituttet INE.

Arbeidsledigheten er fortsatt høy, selv om den er tilbake på 2008-nivå, og lå på 20,6 prosent i første kvartal 2018.

Selv om flere er ute i arbeid, er det et stort problem at mange arbeidsplasser er dårlig betalt, midlertidige og usikre, slik at en stor andel av de som er i jobb også har problemer med å få økonomien til å gå rundt.

ANNONSE

Rally med klassiske biler i Mogan

26.01.2019 08:30 - 26.01.2019 20:00

SPORT: Clásica de Mogán, rundt 40 klassiske biler deltar i løpet
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE