ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. SEPTEMBER 2014
Fotgjengere og biler skal få mer plass langs hovedveien gjennom Mogán. Ill: Mogán kommune

Eksproprierer tomter i Mogán for å utvide vei

Vei GC-200, som går fra Puerto de Mogán og opp gjennom landsbyen Mogán sørvest på Gran Canaria og videre mot Veneguera, Tasarte og Aldea de San Nicolas, skal utvides og forbedres gjennom Mogán.

ANNONSE

Der er det trange gater, så trangt at en av strekningene gjennom Mogán er lysregulert slik at det bare går trafikk i en retning om gangen fordi det ikke er rom for to biler om gangen i bredden.

Det er heller ikke mye plass til fotgjengere langs veien, hvor det passerer over 3000 biler i døgnet.

Trafikkflyt og sikkerhet

Nå vil kommunen gjøre noe med saken for å forbedre trafikkflyten og sikkerheten langs veien. Veien skal utvides, og det skal bli bedre plass til forgjengere.

For å få til det, må tomter langs veien eksproprieres. Nå har øyrådet vedtatt å gjøre dette, skriver kommunen på sine hjemmesider. Denne uken ble en liste over tomteeierne som blir berørt publisert i en offentlig kunngjøring.

Det er særlig gatene San Antonio de Padua og San Jose som trenger forbedringer.

Nye fortau

Kommunen har også planer om å bygge nye fortau og fotgjengerområder, forbedre gatebelysningen, modernisere utemøbler, forskjønne landskapet langs veien og fjerne arkitektoniske hindringer.

Strekningen som skal forbedres er 1,1 kilometer lang, og arbeidet er beregnet til å koste over to millioner euro.

Når eksproprieringen er gjennomført av øyrådet på Gran Canaria, kan arbeidet starte. Kontrakter for veiarbeidene kan i teorien bli tildelt innen neste sommer. Arbeidet vil ta cirka ett år å gjennomføre.

ANNONSE

Les også

Mogán: En alminnelig kanarisk landsby.

ANNONSE
ANNONSER