ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 26. JUNI 2013
Det blir ikke noe av et nytt kjøpesenter nær stranden i Puerto de Mogan. Planen var at det skulle ligge i det innringede området. Foto: Hugo Ryvik

Dropper planer om nytt kjøpesenter i Puerto de Mogán

Planer om et nytt kjøpesenter i turistbyen Puerto de Mogán på Gran Canaria er lagt til side på grunn av manglende politisk støtte og interesse fra næringslivet.

ANNONSE

Den politiske opposisjonen i Mogán kommune Canaria krever omfattende endringer i planene for å fornye og forbedre den lille kystbyen.

Planene er initiert av regionsregjeringen på Kanariøyene, og laget av det offentlige planleggingsselskapet Gesplan sammen med Mogán kommune. De ligger ute til høring ut juni.

Krever store endringer

På torsdag la sosialistparitet i Mogán fram sine krav til endringer. De går særlig hardt ut mot planene om å bygge et nytt kjøpesenter og mangelen på kulturrelaterte tiltak.

De viser til at det allerede er et for stort kommersielt tilbud i byen, og et nytt kjøpesenter vil gjøre det verre.

Det fins et relativt nytt kjøpesenter fra før hvor mange lokaler står tomme, og flere butikk- og restaurantlokaler står tillegg tomme i handlegatene.

Kommunen kuvender

I går ble det kjent av Mogán kommune gir etter og endrer planene, skriver Maspalomasahora.com. Dermed blir det ikke noe av et nytt kjøpesenter.

Meningen var at kjøpesenteret skulle bygges på samme sted som et uferdig akvarium har stått forlatt i over ti år. Mogan kommune overtok akvariumbygningen i 2002.

Moderniseringsplanene får også kritikk for at de mangler kulturorienterte tiltak og fritidstilbud.

Et eksempel er at forbedringer av de arkeologiske utgravingene i Lomo de Gatos ikke er inkludert i planene.

Vil ha plass til fiskerne

Kravene går i tillegg på at en planlagt yachtklubb i marinaen hvor det skal være rekreasjons- og sportsanlegg må fungere som et aktivitetssted for de lokale fiskerne også, og ikke bare være for turister.

Dessuten er det fremmet krav om at det blir satt av gratis parkeringsplasser nær hjemmene til de som bor i byen.

De nåværende planene innebærer at alle de gratis parkeringsplassene som fins i dag vil bli borte, og nye betalingsplasser blir opprettet.

Forbedringer av gangveier i den gamle bydelen og til et utkikkspunkt som ligger der bør også bli lagt inn i planene, mener kritikerne.

Foreløpig er det bare kjøpesenterplanene som kommunen har gitt uttrykk for at de vil gjøre om på.

ANNONSE
ANNONSER