ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 14. AUGUST 2016 - SIST ENDRET 19. AUGUST 2016
Hvis du tar en sutt på sigaretten utenfor røykesonen på Playa de Mogan, risikerer du å svi av like mye penger som det koster å kjøpe over 200 pakker sigaretter på Kanariøyene. Foto: Hugo Ryvik
KOSTBART SUG: Hvis du tar en sutt på sigaretten utenfor røykesonen på Playa de Mogan, risikerer du å svi av like mye penger som det koster å kjøpe over 200 pakker sigaretter på Kanariøyene. Foto: Hugo Ryvik

Dette kan du få bot for på Kanariøyenes badestrender

Sør på Gran Canaria kan det koste deg 750 euro å legge ut et håndkle for å sikre en god plass på stranden, og på strendene i Mogan kommune kan du svi av 450 euro hvis du røyker utenfor røykesonene.

ANNONSE

Det kan også koste deg 1500 euro å bade i havet på Gran Canaria når det røde flagget som indikerer badeforbud er heist.

Dyrt å legge håndkle på stranden

Det er absolutt ikke tillatt å sikre seg den beste plasseringen på stranden ved å sette opp  parasoll eller legge fra deg et håndkle eller andre gjenstander der grytidlig om morgenen, for så å vende tilbake senere, når sola steiker.

Ikke på noen badestrender i Spania, med unntak av Playa Aguilas i Murcia, hvor det er tillatt.

Det kan du få en saftig bot for, blant annet på strender i Gran Canarias største turistkommune, San Bartolome de Tirajana.

Det vil si Playa del Inglés, Maspalomas, Meloneras, San Agustin og alle andre strender på denne turisttette kyststrekningen i sør.

750 euro risikerer du å måtte punge ut med.

Det er greit at du er tidlig ute og sikrer deg en plass, men du får vær så god bli der med dine eiendeler.

Bakgrunnen for forbudet er at kystloven ikke tillater at strendene privatiseres på noen måte, de skal være fri for alle.

Det innebærer at særskilte strender som kun er for hunder, nudister, homofile eller andre grupper egentlig er en delvis privatisering. Det er det altså også hvis du reserverer en plass på stranden.

Røykeforbud sørvest på Gran Canaria

Mogan kommune var blant de første i Spania som innførte røykeforbud på alle badestrender, andre har fulgt etter.

Særskilte røykesoner er etablert på strendene i Mogan, men røyker du utenfor disse, kan du måtte punge ut med 450 euro.

Da snakker vi om alle turiststrendene på strekningen fra Arguineguin til Veneguera, slik som Playa de Mogan, Taurito, Cura, Tauro, Amadores, Puerto Rico og Anfi-stranden med flere.

Kommunens begrunnelse er at det er svært vanskelig å fjerne sigarettstumper fra strender, og det fins ikke maskiner eller annet utstyr som klarer dette.

Jetski-bot på opptil 30 000 euro

På Fuerteventura skal du være forsiktig så du ikke kommer nærmere enn 200 meter fra strender når du er ute på jetski.

Det kan koste deg opptil 30 000 euro, et skikkelig jafs fra feriebudsjettet for noen sekunders fartsfylt moro på vannet.

Utnytter smutthull i kystloven

Den spanske kystloven er utgangspunktet for regler på badestrendene, men på grunn av smutthull i loven kan regionene, provinsene og kommunene selv innføre sine egne regler – og det gjør de.

Det betyr at reglene for hva som er forbudt på kanariske og andre spanske strender varierer mye, noe som kan være en smule forvirrende for turister.

Hundeforbud på nesten alle strender

I strandområder på Ibiza kan du bli ilagt bøter på opptil 3000 euro for ikke å ha kontroll på din hund, skriver nyhetsbyrået Efe.

Generelt er det hundeforbud på så godt som alle badestrender i Spania av hygieniske årsaker bortsett fra særskilte hundestrender av hygieniske årsaker – hundeurin i sand har for eksempel en tendens til å tiltrekke seg mye fluer.

Seks hundestrender på Kanariøyene

I Spania fins det 58 hundestrender, og på Kanariøyene seks.

Playa de Los Cuevitos Arinaga og Playa de Bocabarranco i Jinamar på Gran Canaria er tillatt for hunder.

På Lanzarote fins Playa de Los Colorados, på Tenerife Playa de El Cabezo og Playa de El Confital, og på La Palma Playa de Los Guirros.

På Ibiza fins Playa de Figueretas, i Asturia Playa del Rinconín (Asturias), i Barcelona Playa de Llevant.

De fleste steder kreves det at du holder hunden på bånd, plukker opp etterlatenskaper, har med all dokumentasjon på hunden, og står ansvarlig for eventuelle skader den forårsaker.

Playa de Pinedo i Valencia tillot også hunder, men det førte til at de mistet sitt blå flagg, som er en ettertraktet kvalitetsutmerkelse for strender.

90 000 euro for uautorisert fiske

I Valencia kan du bli ilagt bot på opptil 90 000 euro hvis du fisker uten tillatelse.

Villvamping er generelt forbudt i hele Spania. Det er det også å campe i bobil eller campingvogn i gatene. I San Javier i Murcia kan du få 1500 euro i bot for slik oppførsel.

Tillatt å gå naken

Det å være naken på strendene er det faktisk ikke forbud mot i den spanske kystloven, så lenge nudistene ikke forstyrrer offentlig fred ved for eksempel å opptre ekshibisjonistisk eller ha sex.

Les også

Strandliv på Gran Canaria

ANNONSE

Rally med klassiske biler i Mogan

26.01.2019 08:30 - 26.01.2019 20:00

SPORT: Clásica de Mogán, rundt 40 klassiske biler deltar i løpet
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE