Dette er alternativet til drosjer på Kanariøyene

Drosjereiser er svært billig på Kanariøyene. Uber og Cabify har ikke etablert seg på øygruppen, men likevel fins det alternativ og lovlig persontransport med personbiler i tillegg til en del piratdrosjer.

Persontransport med personbil bedrives ikke kun av drosjer på Kanariøyene, men det er få som har lisens. Foto: Hugo Ryvik

Det kalles personbil med sjåfør, på spansk Vehículo Turismo con Conductor (VTC). VTC-lisenser tildeles etter visse kriterier, og det er begrensinger på hvor mange lisenser som deles ut.

Et sentralt kriterie er at VTC-biler må forhåndsbestilles for persontransport fra A til B, de kan ikke plukke opp folk som ikke har bestilt på forhånd. Sjåføren må være bilens eier.

På Gran Canaria er det angivelig et sted mellom 80 og 100 VTC-lisenser, og i Spania cirka 9000, en for hver 30. drosje.

En VTC-lisens koster cirka 5000 euro. Både spanjoler og utlendinger driver slike persontransporttjenester på Kanariøyene.

Drosje og VTC er fleksibelt og ofte raskere enn buss, og mer praktisk hvis man er flere mennesker og har mye bagasje. Du blir dessuten transportert helt frem til døren på bestemmelsesstedet.

Et velutbygd bussnett og lave billettpriser på Kanariøyene gir imidlertid muligheter for enda billigere persontransport.

Et annet alternativer er shuttlebuss med forhåndsbestemt oppmøtested der du deler transporten med andre.

Drosjesjåførene på Kanariøyene, som sliter med å få overskudd i driften, er ikke så begeistret for konkurransen de får fra VTC-bilene, noe de ga klart uttrykk for i en streik nylig og i uttalelser til pressen. De viser blant annet til et enkelte hoteller konsekvent bestiller VTC-transport når gjestene deres ber om å få bestilt drosje.

Noen nettsider som formidler/tilbyr persontransport

Gran Canaria Taxi

Canariservice

Suntransfers.com

Ziptransfers

Airports taxi transfers

Airportshuttles

Tags