ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 26. OKTOBER 2016 - SIST ENDRET 18. JANUAR 2022
"Tempoet i byen veldig behagelig med verken for mye "«mañana, mañana" eller stressfullt jag". Foto: Hugo Ryvik

Derfor er Las Palmas bra for deg

BLOGG: Det nærmer seg tre måneder siden vi dro med oss et komprimert flyttelass til Kanariøyenes største by, og vi stortrives. 

ANNONSE

Hvis du selv leker med tanken på å finne et nytt bosted, kan vi gi deg flere gode grunner til å velge nettopp Las Palmas. Her er fem av dem:

Den spanske livsstilen – et langt, sunt og godt liv

Spania er et av verdens sunneste land. I hvert fall om man skal tro The Lancet, et anerkjent medisinsk tidsskrift, som flere ganger har kåret til Spania til "Most healthy country" i Europa.

Forventet levealder er blant den høyeste i verden, 82,8 år mot 81,8 år i Norge, og enda viktigere: målt i forventet år med god helse er Spania best i verden.

Sunt kosthold, solskinn med masser av vitamin-D og et av verdens beste helsevesen er sannsynligvis deler av forklaringen – i tillegg til en avslappet livsstil der man i større grad prioriterer livet over jobben.

Spanias reneste luft

Med lange bergensvintre, "giftlokk" og konstant irriterte slimhinner friskt i hukommelsen, kommer dette som en stor bonus.

På grunn av beliggenheten midt i havet og passatvindene som blåser her, kan Las Palmas skryte på seg Spanias reneste luft, ifølge WHO. som har sjekket kvaliteten i 46 spanske byer.

Farvel til tett og rennende nese!

Verdens mest behagelige klima

Las Palmas hevder seg stadig i diverse kåringer og studier som tar for seg klima. Ett eksempel er denne rapporten fra forskningsuniversitetet Syracuse University  som slo fast at Las Palmas har verdens mest behagelige urbane klima foran San Diego i California på andreplass.

I denne undersøkelsen er det tatt hensyn til en rekke forskjellige faktorer som snittemperatur, nedbørsmengder, antall tilfeller av ekstremvær og annet.

En mindre stresset tilværelse

Selv om livet i Las Palmas naturligvis ikke er helt fritt for stress, er veien alltid kort til en vakker strand eller en koselig tapasbar der man koble av og lade batteriene.

I det hele tatt er tempoet i byen veldig behagelig med verken for mye «mañana, mañana» eller stressfullt jag.

Økonomisk frihet

I tillegg til at leveutgiftene (mat og drikke, transport, bolig) i snitt ligger på mindre enn halvparten av nivået i Bergen og Oslo, så er skattene også svært lave. Momsnivået (IGIC) ligger på kun 7 prosent, og dersom du planlegger å flytte ut for å starte opp en bedrift, er det verdt å merke seg selskapsskatten på lave 4 prosent.

På toppen av dette kommer varierte og vakre omgivelser, varme og vennlige mennesker – og mye mer!

Les også

Las Palmas – Mangesidig storby med fantastisk strand

Las Palmas har Spanias dyreste dagligvarer

Se hvor billig det er i Las Palmas i forhold til norske byer

Kanariøyene har de beste firmavilkårene

Las Palmas øker kraftig i popularitet blant utlendinger

Værmagasin hevder at Las Palmas har verdens nest beste vær

Las Palmas har Spanias reneste byluft

Las Palmas er verdens hovedstad for digitale nomader

ANNONSE

Om bloggeren

Sigbjørn Hovda skriver bloggen The Nomad Experiment, hvor denne teksten først ble publisert. Bloggen er gjengitt med tillatelse fra Hovda.

ANNONSE
ANNONSER