ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 20. OKTOBER 2017 - SIST ENDRET 21. OKTOBER 2017
Denne båten med 58 immigranter kom til Kanariøyene i oktober 2015 og er en av mange. Nå er menneskesmuglerbanden stoppet. Foto: Salvamento Maritimo
Denne båten med 58 immigranter kom til Kanariøyene i oktober 2015 og er en av mange. Nå er menneskesmuglerbanden stoppet. Foto: Salvamento Maritimo

Den største banden som smuglet mennesker til Kanariøyene er sprengt av politiet

Politiet har avslørt den største av organisasjonene som smuglet mennesker i småbåter fra Vest-Afrika til Kanariøyene og arrestert de to gjenglederne i Marokko.

Den största ligan som smugglat människor till Kanarieöarna är sprängd av polisen

ANNONSE

Den kriminelle banden skal ha smuglet mange hundre afrikanere til Kanariøyene mot en betaling på mellom 500 og 3000 euro per person, skriver Policia Nacional i en pressemelding.

Det nasjonale politiet har samarbeidet med gendarmeriet i Marokko for å få has på gjengen.

I tillegg til de to topplederne som ble arrestert i Marokko, har politiet tidligere arrestert 30 personer i Spania. Disse er allerede dømt og er folk som ble leid for å føre småbåtene til Kanariøyene.

Vitnemål førte til pågripelser

Over 1500 illegale immigranter som skal være smuglet av organisasjonen til Kanariøyene er intervjuet av politiet.

Vitnemålene skal ha vært avgjørende for å få sprengt organisasjonen.

Siktet for uaktsomt drap

I tillegg til en siktelse for å bidra til ulovlig immigrering, er det siktelser for uaktsomt drap i og med at flere mennesker har omkommet under overfarten til Kanariøyene:

I mars 2015 ble 13 passasjerer uten mat og vann i en småbåt som hadde vært i drift i fem døgn reddet sør for Kanariøyene. Intervjuer med passasjerene avdekket at minst åtte andre passasjerer hadde dødd under overfarten og blitt lempet over bord.

I et annet tilfelle druknet sju mennesker, deriblant barn, utenfor kysten av Marokko da båten havarerte. I alt skal minst fire småbåter som ble ført av medlemmer av organisasjonen ha hatt ulykker under overfarten, og nesten 150 mennesker skal være savnet.

Hadde monopol på menneskesmugling

Det kom også frem i intervjuene at en bestemt mann fra Senegal som tidligere hadde blitt etterforsket hadde organisert båttransporten.

Politiet fant deretter frem til sentrale personer i organisasjonen og boliger og kjøretøy som ble brukt.

Etterforskningen startet helt tilbake i 2014 da det ble oppdaget en organisasjon i El Aaiún i Marokko som var involvert i menneskesmugling. Gjengen skal nærmest ha hatt monopol på menneskesmuglingen etter å ha eliminert all konkurranse.

Les også

95 passasjerer i langkano reddet sør for Gran Canaria i dag

ANNONSE

Sankthans-fering på Gran Canaria

23.06.2019 19:00 - 24.06.2019 06:00

FOLKEFEST: Noche de San Juan
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE