ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 04. APRIL 2017 - SIST ENDRET 07. APRIL 2017
Det er en sju kilometer lang bit av nyveien mellom Agaete og La Aldea som blir åpnet denne uken.
Det er en sju kilometer lang bit av nyveien (tegnet inn med rødt) mellom Agaete og La Aldea som blir åpnet denne uken. Resten av strekningen må kjøres på den gamle veien, GC-200 (oransje). Ill: Grafcan / Gobierno de Gran Canaria

Den nye veistrekningen mellom La Aldea og Agaete åpner på fredag

Klokken 11 på fredag 7. april skal den nye strekningen av veien som ertstatter GC-200 mellom La Aldea og Agaete vest på Gran Canaria åpnes, ifølge departementet for offentlig arbeid og transport på Gran Canaria.

Artikeln har svenskt språkval.

ANNONSE

Øyas president, Fernando Clavijo, skal kaste glans over åpningen av den sju kilometer lange strekningen mellom El Risco og Andén Verde. Dermed blir det igjen mulig å kjøre helt frem til byen San Nicolás de La Aldea fra Agaete lenger nord uten å kjøre helt rundt øya.

Dette har ikke vært mulig siden november 2016, da den gamle veien, rasfarlige GC-200, ble stengt etter at det gikk et nytt ras som rammet veien.

Nå tar det sju minutter å kjøre en strekning som før tok 21 minutter langs den gamle veien. Det har kostet 89 millioner euro å bygge ferdig de sju kilometerne med vei, skriver regionsregjeringen på Kanariøyene i en pressemelding.

Veistrekningen hare en 3.162 meter lang tunnel.

Ytterligere tre kilometer med vei skal åpnes i juni, og det gjenstår å bygge andre fase av veien, strekningen mellom El Risco og Agaete. Dette vil koste 180 millioner euro.

Planene for veien ble laget helt tilbake i 2009, og den skulle vært ferdig i 2012, men grove kutt i midler fra den spanske stat har ført til store forsinkelser. Fordi planene er så gamle, er det nå nødvendig å oppdatere disse før veien kan bygges videre.

Les også

Historien om Gran Canarias vakreste og farligste bilvei

Bilturer på Gran Canaria (turforslag)

Bil og MC-utflukter på Gran Canaria

Lenker

Veikart for Kanariøyene

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

26.07.2019 18:00 - 28.07.2019 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa Canaria Soul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE