ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 13. JANUAR 2018
Gjennomsnittstemperaturen i desember lå  0,7 grader under det normale på Kanariøyene. Her fra Tenerife. Foto: Pixabay
Gjennomsnittstemperaturen i desember lå 0,7 grader under det normale på Kanariøyene. Her fra Tenerife. Foto: Pixabay

Den kaldeste desembermåneden siden 2008

Desember 2017 var den kaldeste desembermåneden siden 2008 på Kanariøyene, viser en værrapport som er publisert i dag av det spanske værinstituttet Aemet.

ANNONSE

Etter elleve måneder med gjennomsnittstemperaturer over det vanlige, ble året avsluttet med en måned som var kaldere enn normalt.

Det var kaldt eller svært kalt i forhold referansetemperaturen, som hentes fra perioden 1981-2010, på 70 prosent av Kanariøyene.

Gjennomsnittstemperaturen var blant de 25 prosent kaldeste i historien siden målingene begynte.
 
 Det var 0,7 grader kaldere enn normalt. Flere dager i desember var det frost på Telde, Spanias høyeste fjell, som ligger på Tenerife. I Las Cañadas var det frost sju dager på rad, og i Izaña tre dager på rad.

25. desember ble det målt rekordlav minimumstemperatur for desember på fire av ti målestasjoner. På Cañadas del Teide var det nede i minus 3,6 grader. Samtidig var det så vidt over 15 grader ved kysten.

70 millimeter nedbør be registrert på Kanariøyene i desember. Nordsiden av Gran Canaria fikk mest. Der falt det 150 millimeter nedbør. Anaga nordøst på Tenerife, den sørlige halvdelen av El Hierro og nordøstsiden av La Palma fikk også en hel del nedbør.

Nedbørsmengden disse stedene og på Fuerteventura var som normalt for måneden, mens det på resten av Kanariøyene var tørrere enn normalt. På sørsiden av Gran Canaria og Tenerife kom det under en millimeter nedbør i hele desember. 

Les også

Kanariøyene kan få et snev av uvær neste uke

Kanariøyene byr på klima for herlige ferieopphold

Världens bästa klimat finns på Gran Canaria

ANNONSE

Rally med klassiske biler i Mogan

26.01.2019 08:30 - 26.01.2019 20:00

SPORT: Clásica de Mogán, rundt 40 klassiske biler deltar i løpet
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE