Dagens bilde: Grønt fjell på Gran Canaria

Fuente de los Azulejos er en uvanlig fjellformasjon sørvest på Gran Canaria. 

Fuente de los Azulejos. Foto: Hugo Ryvik

Navnet Fuente de los Azulejos betyr kilde til fliser, noe som henspeiler på at den grønne fargen minner om fargen på portugisiske gulv- og veggfliser.

Fargen kommer av oksydasjonsprosesser. Som regel er det tørt på stedet, men når det regner, eller nylig har regnet mye, kan du oppleve et lite fossefall i denne nydelige fjellformasjonen.

Fuente de los Azulejos finner du ved å kjøre kystveien som går fra Puerto de Mogan via Mogan og nordvestover mot Tasarte og San Nicolás de Aldea. Det ligger i en skarp venstresving et stykke etter at du har passert avfarten mot Veneguera. Fra Puerto de Mogan er det cirka en halv times kjøring.

Det går an å parkere like ovenfor stedet, på en juice- og fruktbar som ligger langs veien. Da er det bare snaue 100 meter å spasere tilbake for å studere fjellet nærmere. Det går fint an å klatre et lite stykke oppover med vanlige tursko eller joggesko, selv for folk som ikke er spesielt spreke.

Juicebaren kan for øvrig anbefales. Det er flott utsikt nedover dalen, og du får også kjøpt ferske mandelkaker og eplekaker.

Tags