ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. FEBRUAR 2020 - SIST ENDRET 02. FEBRUAR 2020
Coronavirus bekreftet på La Gomera Ill: Pixabay

Coronaviruset: Første tilfelle i Spania bekreftet på Kanariøyene

Coronavirus upptäckt på Kanarieöerna

Nasjonalt senter for mikrobiologi, ved Carlos III Health Institute, bekrefter at det første tilfellet av coronavirus i Spania er oppdaget på Kanariøyene. 

ANNONSE

Analysen av en av prøvene sendt fra La Gomera på Kanariøyene er positiv. 

Prøvesvarene av de fem tyske turistene som generaldirektorat for folkehelse holdt under observasjon på sykehuset Nuestra Sra de Guadalupe på La Gomera, viser at en person er smittet av viruset.

De fem turistene ble isolert onsdag ettermiddag, timer etter at den tyske regjeringen varslet spanske myndigheter om at to personer som hadde reist til La Gomera tidligere hadde vært i kontakt med en smittet person i hjemlandet.

De to turistene var lokalisert i Hermigua kommune, der de delte et hus med tre andre landsmenn. Protokollen ble øyeblikkelig aktivert, de fem ble isolert, og blodprøver sendt til Madrid.

Når dette første tilfellet av viruset i Spania er bekreftet, etter elleve falske alarmer, vil den etablerte protokollen nå bli satt i verk. Den tar for seg bla. plasseringen av mennesker som smittede har hatt nær kontakt med, for eksempel pårørende, medarbeidere eller personer de har delt fly eller ferge med.

Kanariske myndigheter vil  informere om detaljene senere i dag.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER