ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 13. DESEMBER 2016
Hugo Ryvik, norsk redaktør i Canariajournalen och Björn Ulfsson, svensk redaktør i Kanarieliv. Foto: Canariajournalen / Kanarieliv
Hugo Ryvik, norsk redaktør i Canariajournalen och Björn Ulfsson, svensk redaktør i Kanarieliv. Foto: Canariajournalen / Kanarieliv

Canariajournalen er nå tospråklig - norsk og svensk

Canariajournalen, Kanariøyenes største skandinaviske nettavis, har nå tospråklige artikler i samarbeid med den svenske nettavisen Kanarieliv. Fra desember av kan leserne velge å lese utvalgte artikler på norsk eller svensk.

Artikeln har språkval på svenska/norska.

ANNONSE

Språkvalget skjer med språkknapper over hovedbildet.

På nett siden 2011

Canariajournalen ble startet i 2011 av den norske journalisten Hugo Ryvik, og har hittil primært vært rettet mot norske lesere som har interesse for Kanariøyene, med særlig vekt på Gran Canaria.

Et uformelt samarbeid med artikkelutveksling ble senere etablert med den svenske nettavisen Kanarieliv, som ble startet i 2006 av den svenske journalisten og fotografen Björn Ulfsson. I vinter har samarbeidet blitt tettere og formalisert.

Drevne journalister skriver på norsk og svensk

Nå er Canariajournalen i norsk og svensk språkdrakt der drevne journalister, ikke oversetterprogram, formulerer tekstene.

Det betyr at leserne kan se et norsk og et svensk flagg på de artiklene som fins i to språkutgaver, og velge hvilket språk de vil lese artiklene på ved å klikke på flagget.

Når ut til flere svensker

– Canariajournalen har hatt en fin leserutvikling siden starten. I dag har vi cirka 90.000-100.000 lesere i måneden og opptil 80.000 på en god uke, ifølge Google Analytics. Hovedsakelig nordmenn, men stadig flere svensker, sier Hugo Ryvik;

–  Ved å publisere på svensk i tillegg til norsk, vil vi nå ut til langt flere svensker enn tidligere og gi disse en betydelig bedre leseopplevelse, 

– For Kanarieliv betyr partnerskapet med Canariajournalen at vi får et løft når det gjelder spesielt kjapp nyhetsdekning, sier Björn Ulfsson;

–  Våre lesere kan nå velge å ha "harde" nyheter litt raskere gjennom Canariajournalen, mens de leserne som er mer interessert i lengre historier, lysbildefremvisninger og lokale nyheter fra Gran Canarias svenske koloni kan fortsette å lese artikler i litt roligere tempo gjennom Kanarieliv.

Vil doble antallet lesere

I år blir Kanariøyene besøkt av cirka 450.000 nordmenn og 550.000 svensker, og Canariajournalen blir i år lest av over 600.000 lesere. Målet er å doble lesertallene i løpet av to år. Canariajournalen fins både på .no og .se-domene.

Canariajournalen gir leserne daglige nyhetsoppdateringer tuftet på uavhengig, seriøs journalistikk, og har egne seksjoner med nyttig informasjon, tips og råd for de som skal besøke Kanariøyene.

Nettavisen er 100 prosent annonsefinansiert.

Følg Canariajournalen på Facebook!

ANNONSE

Triatlon i Mogan på Gran Canaria

21.04.2018 06:00

Challenge Family, en stor, tysk triatlonarrangører, arrangerer for andre gang triatlon på Gran Canaria med navnet «Challenge Mogan Gran Canaria».
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE