ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 26. JULI 2017 - SIST ENDRET 30. APRIL 2022
Metroguagua vil revolusjonere den offentlige transporten i Las Palmas. Il: Ayuntamiento de Las Palmas

Nye 35 millioner euro bevilges til hurtigbussrute i Las Palmas

Den spanske regjeringen setter av 35 millioner euro til utbyggingen av Metroguagua, den nye hurtigbusslinjen som skal gå tvers gjennom Las Palmas i en dedikert kjørefil.

ANNONSE

Dette blir den første busslinjen av sitt slag i Spania.

Avtalen skal signeres etter sommeren og garanterer finansieringen av utbyggingen de neste tre årene. Fra før er det satt av fem millioner for inneværende år, og byggingen av busslinjen har startet.

Koster 104 millioner euro

Budsjettet for busslinjen er 104 millioner euro, og det skal allerede finnes garantier for at finansieringen går i boks. Kommunen er innvilget et lån på 50 millioner euro fra den europeiske investeringsbanken med 20 års nedbetalingstid og 8 millioner i støtte er gitt av øyrådet på Gran Canaria.

Kanariøyenes regionale regjering skal gå inn med 33 millioner euro, men denne avtalen er ikke formalisert ennå.

Superbybusser

Busslinjen blir 11,7 kilometer lang og skal gå fra Hoya de la Plata til Plaza de Manuel Becerra. Bussene tar 200 passasjerer og det blir avgang hvert femte minutt. I rushtiden skal cirka 4.500 passasjerer i timen fraktes. 17 slike busser skal være i drift.

Det blir billettautomater ved holdeplassene og opphøyde påstigningsplattformer med lett påstigning for rullestolbrukere. Mellom holdeplassene skal det være maksimalt 500 meter. Bussene får prioritet i lyskryss, og marsjfarten blir 20 kilometer i timen.

Bussene kan raskt frakte deg fra havneområdet i den ene enden av sentrum, forbi Santa Catalina-parken og Canteras-stranden til hovedbusstasjonen i San Telmo, videre til bydelen Vegueta, forbi sykehuset Hospital Insular de Gran Canaria til Hoya de Plata i den sørlige enden av byen.

Snart kan du se byggearbeidene

Arbeidet med å bygge linjen er estimert til å koste 81,8 millioner euro, og innkjøp av busser og annet utstyr 18,6 millioner.

Ved utgangen av juni var det markering av byggestart for den første strekningen, som skal gå fra Emilio Ley-gaten til Pío XII og Galicia.

Det synlige byggearbeidet vil angivelig komme i gang i neste uke eller uken etter.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER