Brukte voodoo for å tvinge kvinner til prostitusjon

Det nasjonale spanske politiet har sprengt en kriminell gjeng med hovedvirksomhet på Lanzarote som tvangsprostituerte afrikanske kvinner med hjelp av voodoo-ritualer.

Policia Nacoinal i Spania har god uttelling på en plan for å komme menneskesmugling og tvangsprostitusjon til livs. Foto: Hugo Ryvik

Kvinnene ble tvunget til å prostituere seg på Lanzarote og Palma de Mallorca.

Seks gjengmedlemmer er pågrepet, rapporterte politiet i dag. De tror de har fått tak i alle medlemmene av gjengen i Spania.

Arrecife og Palma

To hus i Arrecife på Lanzarote og et hus i Palma de Mallorca ble gjennomsøkt, og det ble funnet effekter til voodooritualer og dokumentasjon på menneskesmugling og tvangsprostituering.

Kvinnene, flere av dem mindreårige, ble oppsøkt i sine hjem i Nigeria og lovet arbeid, men ble i stedet tvunget til å prostituere seg.

Dyreofring

Voodoo-ritualene ble brukt til å skremme kvinnene til å underkaste seg.

Ritualene omfattet ofring av dyr, og at gjengmedlemmene oppbevarte negler og hår fra kvinnene under dødstrusler mot dem og deres familier.

50 000 euro i «gjeld»

Kvinnene måtte sverge på full underkastelse og lydighet, og måtte jobbe for å betale en påtvunget «gjeld» på 50 000 euro.

De ble fraktet landeveien fra Nigeria til Marokko, og videre til Lanzarote med båt.

Gjengmedlemmene er siktet for menneskesmugling, seksuell utnyttelse, tilhørighet til en kriminell organisasjon, tvangsprostituering, kobling og brudd på utenlandske borgeres rettigheter.

Over 11 000 offer identifisert

Det spanske politiet aktiverte i 2013 en plan mot menneskesmugling for seksuell utnyttelse.

Fra april 2013 til desember 2014 ble det gjennomført 462 operasjoner. Disse førte til 1450 pågripelser og identifisering av 11 751 potensielle ofre..