ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 26. NOVEMBER 2012 - SIST ENDRET 27. NOVEMBER 2012
Repsol regner med å kunne starte leteboring utenfor Kanariøyene i 2014.

Boring etter olje ved Kanariøyene starter i 2014

Oljeselskapet Repsol, som skal lete etter olje utenfor Kanariøyene, regner med å bore den første letebrønnen i 2014.

ANNONSE

Repsol skal ha konsekvensanalyser for miljøet, en såkalt Environmental Impact Assessment, klar til høsten 2013, skriver ABC.es.

Jobben med å utføre konsekvensanalysene skal bli tildelt et selskap som er spesialister på området og har en god kjennskap til forholdene på Kanariøyene, ifølge Repsol.

Analysen blir omfattende og skal ta hensyn til blant annet flora, fauna, havstrømmer, bølger, vinder, maritim trafikk i oljefeltene, migrerende hvaler osv.

Analysen blir lagt ut på høring

Et utkast skal bli lagt ut til høring for publikum så snart analysen er klar.

En endelig versjon blir utformet og sendt til miljødepartementet når eventuelle klager er gjennomgått og besvart.

Borer 60 kilometer utenfor Kanariøyene

Repsol regner med å bore den første letebrønnen i 2014 hvis miljødepartementet godkjenner oljeutvinning etter å ha studert miljøanalysen.

Dette skal skje i havet cirka 60 kilometer øst for Fuerteventura og Lanzarote. Boring av letebrønn nummer to skal skje i 2015. Boringen skal skje på 3000-3500 meters dyp.

Hvis leteboringen indikerer at det fins bra med olje i området, vil en endelig avgjørelse om utvinning bli tatt i 2016. Den første oljen kan eventuelt hentes opp i 2019/2020.

Ni oljeblokker ved Kanariøyene

Repsol har lisens til å lete etter olje i ni blokker utenfor de to Kanariøyene. Lisensen er gyldig i seks år, og tre år har allerede gått.

Øyrådene på Lanzarote og Fuerteventura, Kanariøyenes regjering og en rekke institusjoner, organisasjoner og privatpersoner er sterkt kritiske til oljeutvinning ved Kanariøyene.

ANNONSE
ANNONSER