Ble enige i dag om å parkere lov om utleie av ferieboliger

Parlamentet på Kanariøyene godkjente i dag et forslag om å ta de nødvendige grepene for å parkere en lov om utleie av privatboliger til turister.

Den sterkt kritiserte loven om utlleie av ferieboliger på Kanariøyene blir satt til side mens et nytt lovforslag blir utarbeidet. Foto: Hugo Ryvik

Forslaget kom fra regjeringspartiene CC og PSOE, og fikk støtte av alle andre partier unntatt høyrepartiet PP, som sitter i opposisjon og avsto fra å stemme.

Kuvending

Det var CC og PSOE i sin forrige regjeringsperiode som innførte lov  13/2015 i mai, like før regionalvalget. Nå er det andre folk i ledelsen for de to partiene og i presidentstolen på Kanariøyene, og de har innsett at loven falt feil ut.

Hovedproblemet med loven, som har møtt mye kritikk, er et forbud mot å leie ut privatboliger som ligger i turistområder til turister.

Bakgrunnen for dette er et forsøk på å bremse fremveksten av privatboliger i turistområdene, og hindre det hotelleieren ser som urettferdig konkurranse.

Ny lov skal utarbeides

Nå skal det forhandles med «alle berørte parter» om å utarbeide en ny lov for utleie av ferieboliger. I mellomtiden blir loven og sanksjonsmulighetene som ligger i loven satt til side.

Det vil si at drøyt 50 000 privatboliger kan leies ut til turister uten fare for sanksjoner, det vil si bøter fra 30 000 til 200 000 euro.

Målet er nå å utforme en lov som tillater utleie av privatboliger som allerede fins i turistområder, men ikke for nye  privatboliger i områdene.

Tags