ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 21. JULI 2013
Anfi Tauro (bildet) sørvest på Gran Canaria. Foto: Canariajournalen/Steinar Skartland
Anfi Gruppen eier de enorme ferieanleggene Anfi Tauro (bildet) og Anfi del Mar sørvest på Gran Canaria. Foto: Canariajournalen/Steinar Skartland

Bjørn Lyngs arvinger vil selge seg ut av ferieanlegg på Gran Canaria

Arvingene etter nordmannen Bjørn Lyng ønsker angivelig å selge sin andel av ferieselskapet Anfi Gruppen på Gran Canaria før september.

Det var Bjørn Lyng som grunnla de store ferieanleggene Anfi del Mar og Anfi Tauro på Gran Canaria, hvor mange nordmenn har ferieboliger.

Lyng-familiens selskap Anfi Internacional BV eier cirka 50 prosent av aksjene i Anfi Gruppen.

De kanariske brødrene Santana Cazorla har siden 2006 eid den andre halvparten, som de angivelig overtok for 150 millioner euro etter at reiseselskapet TUI trakk seg ut, skriver den kanariske avisen Laprovincia.es.

Lyng-familien har etter sigende hatt en avtale med hotellgruppen Lopesan om å overta aksjene siden i fjor sommer. Lopesan kriger ifølge Laprovincia med Santana Cazorla om å ta kontrollen over turismen sør på Gran Canaria.

Et ledd i denne krigen er at Lopesan har overtat en gjeld fra selskapet Cardenas, og prøver å drive inn cirka 14 millioner euro fra Anfi gjennom en rettssak.

Tidligere denne uken ble det kjent av Lyng-arvingene saksøker brødrene Santana Cazorla for påstått svindel av over åtte millioner euro fra Anfi Gruppen.

ANNONSE

Veldedighetskonsert for brannofre i Arguineguin

23.11.2019 21:00 - 23.11.2019 23:00

Veldedighetskonsert for brannofre på Plaza Perez Galdos i i Arguineguin
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE