ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 17. JULI 2013
 Anfi del Mar. Foto: Canariajournalen/Steinar Skartland
Anfi-selskapene, grunnlagt av den nå avdøde nordmannen Bjørn Lyng, har vært involvert i en rekke tvister og kontorverser opp gjenom årene. Her fra fereianlegget Anfi Tauro. Foto: Canariajournalen/Steinar Skartland

Bjørn Lyngs arvinger saksøker Gran Canaria-partner for svindel

Lyng-familiens medeiere i Anfi Group, som driver store ferieanlegg på Gran Canaria, har saksøkt sin spanske partner for å ha svindlet til seg 8,6 millioner euro.

Selskapet Anfi Internacional BV er eid av Lyng-familien, og sitter på 50 prosent av aksjene i Anfi Group. Inn under sistnevnte selskap ligger Anfi del Mar, Anfi Tauro, Anfi Vacation Club, Anfi Sales, Anfi Resorts og Anfi Real Estate.

Gran Canaria-selskapet Santana Cazorla eier 49 prosent av aksjene i Anfi Group.

Brødrene Santiago Santana Cazorla og Manuel Santana Cazorla og selskapets direktør, Arturo Ramírez, er nå saksøkt for å ha svindlet til seg 8,6 millioner euro i 2012 og 2013, skriver Laprovincia.es.

Tappet Anfi-selskaper

Dette skal ha skjedd ved at penger er overført til selskaper som har vært i inngrep med Anfi Group, og som er eid av Santana Cazorla, uten at den norske medeieren har fått vite om overføringene.

Pengene skal angivelig ha gått til å dekke privat gjeld, ifølge søksmålet.

Kom for dagen under en annen rettstvist

Uregelmessighetene skal ha kommet for en dag i forbindelse med et annet søksmål, der selskapet Lopesan krever 14 millioner euro av Santana Cazorla i forbindelse med kjøp av land som ligger Anfi Tauro-området.

Lopesan krever pengene etter å ha kjøpt en gjeld fra Cárdenes-familien. Selskapet har også overtatt flere tomter i Tauro-området..

Kanariske medier spekulerer i at Lopesan på denne måten prøver å ta kontroll over Anfi-anleggene.

Mye penger står med andre ord på spill i sfæren rundt Anfi-anleggene, gründeren Bjørn Lyngs (1925-2006) store drøm, som fortsatt ikke er fullbrakt.

ANNONSE

Veldedighetskonsert for brannofre i Arguineguin

23.11.2019 21:00 - 23.11.2019 23:00

Veldedighetskonsert for brannofre på Plaza Perez Galdos i i Arguineguin
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE