ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 17. JULI 2013
Anfi-selskapene, grunnlagt av den nå avdøde nordmannen Bjørn Lyng, har vært involvert i en rekke tvister og kontorverser opp gjenom årene. Her fra fereianlegget Anfi Tauro. Foto: Canariajournalen/Steinar Skartland

Bjørn Lyngs arvinger saksøker Gran Canaria-partner for svindel

Lyng-familiens medeiere i Anfi Group, som driver store ferieanlegg på Gran Canaria, har saksøkt sin spanske partner for å ha svindlet til seg 8,6 millioner euro.

ANNONSE

Selskapet Anfi Internacional BV er eid av Lyng-familien, og sitter på 50 prosent av aksjene i Anfi Group. Inn under sistnevnte selskap ligger Anfi del Mar, Anfi Tauro, Anfi Vacation Club, Anfi Sales, Anfi Resorts og Anfi Real Estate.

Gran Canaria-selskapet Santana Cazorla eier 49 prosent av aksjene i Anfi Group.

Brødrene Santiago Santana Cazorla og Manuel Santana Cazorla og selskapets direktør, Arturo Ramírez, er nå saksøkt for å ha svindlet til seg 8,6 millioner euro i 2012 og 2013, skriver Laprovincia.es.

Tappet Anfi-selskaper

Dette skal ha skjedd ved at penger er overført til selskaper som har vært i inngrep med Anfi Group, og som er eid av Santana Cazorla, uten at den norske medeieren har fått vite om overføringene.

Pengene skal angivelig ha gått til å dekke privat gjeld, ifølge søksmålet.

Kom for dagen under en annen rettstvist

Uregelmessighetene skal ha kommet for en dag i forbindelse med et annet søksmål, der selskapet Lopesan krever 14 millioner euro av Santana Cazorla i forbindelse med kjøp av land som ligger Anfi Tauro-området.

Lopesan krever pengene etter å ha kjøpt en gjeld fra Cárdenes-familien. Selskapet har også overtatt flere tomter i Tauro-området..

Kanariske medier spekulerer i at Lopesan på denne måten prøver å ta kontroll over Anfi-anleggene.

Mye penger står med andre ord på spill i sfæren rundt Anfi-anleggene, gründeren Bjørn Lyngs (1925-2006) store drøm, som fortsatt ikke er fullbrakt.

ANNONSE
ANNONSER