ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 10. JANUAR 2017 - SIST ENDRET 11. JANUAR 2017
Foto: Hugo Ryvik

Bande skal ha svindlet over 1000 turister i butikker på Tenerife

Politiet har arrestert 31 personer som skal ha svindlet over 1.000 utenlandske turister for mer enn 1,5 millioner euro i butikker sør på Tenerife med et svindelopplegg som også pågår på Gran Canaria.

Artikeln har svenskt språkval.

ANNONSE

Butikkene skal ha tilbudt produkter til priser langt under markedsprisene, og skal ha trukket kundenes kredittkort flere ganger for å lure til seg penger.

Dette er et lignende opplegg som flere nordmenn har vært utsatt for sør på Gran Canaria, og som  Canariajournalen har skrevet en rekke artikler om.

Svindler avslører alt: Slik blir nordmenn rundlurt i butikker på Kanariøyene

Pågripelsene er i dette tilfellet kun gjort på Tenerife selv om etterforskning også er gjort på Gran Canaria, skriver Policia Nacional i en e-post til Canariajournalen.

700.000 euro på en måned

Etterforskningen startet i september etter at en bank i Las Palmas varslet om at den var utsatt for flere påståtte svindeloperasjoner som var utført med betalingsterminaler. Terminaleieren hadde forsøkt å belaste kontoer for over 700.000 euro i løpet av mindre enn en måned.

Etter å ha foretatt de første pågripelsene, oppdaget politiet at det var et stort svindelopplegg som pågikk på Tenerife og fulgte samme mønster.

Samme kortterminaler brukt i flere butikker

Banden skal også ha operert på Gran Canaria. Noen av gjengmedlemmene skal ha vært ansvarlige for å finne folk som var villige til å kjøpe betalingsterminaler for dem i banker mot kommisjon.

Terminalene ble brukt både på det lovlige salgsstedet de ble registrert på og i forskjellige butikker sør på Tenerife. Kjøpernes kort ble trukket flere ganger under påskudd av at kjøpet ikke ble registrert ved første forsøk.

Så snart pengene var inne på konto, ble de tatt ut i kontanter av personene terminalene var registrert på og levert til medlemmer i den kriminelle gjengen, eller en overføring ble gjort, merket «kommisjon».

I første fase ble ti personer pågrepet som var ansvarlige for å åpne bankkontoer og ordne innkjøp av kortterminaler. Eter at bankkontoene var analysert, ble det gjort ytterligere pågripelser.

Politiet ønsker ikke å informere om nasjonaliteten til turistene som er svindlet.

Les också

Høysesong for svindlere på Kanariøyene – nordmann fralurt 54.000 kroner

Nordmann fralurt over 80.000 kroner i butikk på Gran Canaria

Svindel uten ende på Gran Canaria

Slik tar du et oppgjør med butikksvindlere på Gran Canaria

Dette er de vanligste svindeloppleggene på Kanariøyene

ANNONSE

Tips oss!

Har du blitt utsatt for svindel og andre ulovligheter på Kanariøyene? Ta kontakt med Canariajournalen på e-post hugo.ryvik@canariajournalen.no.

ANNONSE
ANNONSER