Badestrand sør på Gran Canaria haistengt for andre gang på søndag

Livreddere på Las Burras-stranden ved Playa del Inglés sør på Gran Canaria stengte stranden for bading to ganger denne helgen fordi det ble sett makrellhai i nærheten av stranden.

Las Burras-stranden ble haistengt både lørdag og søndag formiddag. Foto: Hugo Ryvik

Både lørdag morgen og søndag morgen ble folk nektet å bade ved stranden, skriver avisen La Provincia.

Om morgenen er det høyvann, og haiene kommer trolig nærmere land for å lete etter føde, uttaler en livredder til avisen.

På lørdag var det tre cirka én meter lange makrellhaier som førte til stengingen straks etter klokken elleve på formiddagen.

La Provincia har pratet med to nordmenn som oppholdt seg på stranden. Ingen av disse visste angivelig hvorfor stranden be stengt.

Det er normalt og kjent at makrellhaier holder til i dette området på dypere vann, men de blir ikke så ofte nær badestrender, og de skal være ufarlige for mennesker.

International Shark Attack File har bare registrert ni angrep fra denne arten mellom 1580 og 2007. Ett av disse skal ha vært dødelig.

Det har aldri skjedd haiangrep på mennesker på Kanariøyene med unntak av noen få, mindre alvorlige bitt av små haier. Dette blir av eksperter betegnet som uhell.

Ekspertene er også enige om at det ikke er noen fare for haiangrep på mennesker ved Kanariøyene.

Tags