Arucas by har fått sitt første hotell

Et nytt, emblematisk hotell, byens første og eneste hotell, åpnet i Arucas nord på Gran Canaria i går.

Hotellet like ved kirken. Foto: Hugo Ryvik

Hotel Emblemático Arucas ligger i en over 100 år gammel bygning få meter fra den katedrallignende kirken i Arucas, og har en stor takterrasse med flott utsikt til kirken.

Det er  Miguel Ángel Pérez og Marcelo Afonso fra Arucas, tidligere aktive i bygningsbransjen frem til den kollapset under den økonomiske krisen, som har brukt fem år på å renover bygningen. Nå er de både eiere og driver hotellet.

Arucas får ofte besøkt av busslaster med turister som vil beundre byens severdigheter, først og fremst kirken, og besøke romprodusenten Arehucas, men det har kun vært dagsbesøk i og med at det ikke fins overnattingsplasser i byen.

Nå er det på plass, om enn ikke med plass til så veldig mange turister: Hotellet har fem rom, hvorav to er dobbeltrom. I tillegg til turister er det et potensielt marked knyttet til bryllup i kirken.

Hotellet er bygd opp av en ruin og har særpreg,  og det gir turister muligheter til å bo i Arucas, uttalte Antonio Morales, Gran Canarias president, som kastet glans over åpningen. Han mener at hotellet vil være bra for økonomien i området.

Tags