ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 19. DESEMBER 2016 - SIST ENDRET 20. DESEMBER 2016
Playa de Tauro er omdøpt av Anfi Gruppen til Playa de Anfi Tauro etter at 70.000 tonn sand fra Sahara ble lagt ut. Foto: Anfi
Playa de Tauro er omdøpt av Anfi Gruppen til Playa de Anfi Tauro etter at 70.000 tonn sand fra Sahara ble lagt ut. Foto: Anfi

Anfi Gruppen hever at Tauro-strandens tilstand er optimal for åpning

Forrige uke kom det frem at havet vasker bort sanden fra den nyanlagte, 300 meter lange badestranden i Tauro sørvest på Gran Canaria. Nå gå Anfi Gruppen ut med at strandens tilstand er optimal.

Artikeln har språkval på svenska/norska.

ANNONSE

I en pressemelding i dag skriver Anfi at stranden har nok sand til å garantere dens levedyktighet over lang tid. 70.000 tonn sand ble lagt ut på den tidligere steinbelagte stranden i sommer.

Naturlig prosess

Det at sanden vaskes ut i kanten av stranden er naturlig og en del av en transformeringsprosess som ikke vil påvirke strandens fremtid siden det bare påvirker en liten del som blir naturlig regenerert, ifølge Anfi.

Selskapet viser til at det samme har skjedd gjennom mange år med Maspalomas-stranden, hvor sanden legger seg på havbunnen og blir ført tilbake igjen til land senere.

Fortsatt stengt

Playa de Tauro er imidlertid fortsatt ikke åpnet, og er avstengt med et gjerde, til mange turisters frustrasjon. Det er uklart når den vil bli åpnet for publikum.

Korrupsjonspåstander, påståtte brudd på byggeplanene, miljøproblematikk og politiske betente spørsmål har kastet store skygger over strandprosjektet.

Stranden er bygget av Grupo Santana Cazorla, som eier halvdelen av Anfi Gruppen sammen med hotellgruppen Lopesan. Det er starten på storstilte utbyggingsplaner med hotell, marina, butikker og restauranter på Playa de Anfi.

Les også

Sanden vaskes bort fra nyanlagt badestrand i Tauro

Nylagt strand i Tauro på Gran Canaria kan ende i total fiasko

Mer trøbbel for den nye Tauro-stranden på Gran Canaria

Flere skjær i sjøen for den nye sandstranden på Gran Canaria

Etterforsker lovligheten av Playa Anfi Tauro-utbyggingen

Vil bygge flere sandstrender sørvest på Gran Canaria

Gran Canarias nye sandstrand er ferdig

Protester mot bruk av Sahara-sand på Gran Canaria

Miljøorganisasjon går ut mot strandbygging sør på Gran Canaria

ANNONSE

Romantisk aften i Tejeda

23.06.2018 14:00

Noche Romántica, en romantisk aften under stjernene arrangeres i Tejeda, som er klassifisert som en av Spanias vakreste landsbyer
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE