ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 08. APRIL 2017 - SIST ENDRET 10. APRIL 2017
Det blir stadig vanligere med hundevennlige strender på Kanariøyene. Så lenge de samme reglene gjelder for dyr som for mennesker, så er problemene med hunder på strendene få. Foto: Cabildo de Gran Canaria
Det blir stadig vanligere med hundevennlige strender på Kanariøyene. Så lenge de samme reglene gjelder for dyr som for mennesker, så er problemene med hunder på strendene få. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Åtte hundevennlige strender på Kanariøyene

Dyrevennlige, offentlige steder blir mer og mer populært på kysten av Kanariøyene. Gran Canaria, Tenerife, La Palma og Lanzarote har allerede bestemte områder for firbente strandelskere, skriver avisen Canarias Ahora.

Åtta hundvänliga stränder på Kanarieöarna

ANNONSE

Å gå til stranden med hunden er ikke sett på som noe merkelig på Kanariøyene. Noen av de små buktene som er spredt over de syv øyene er perfekt for våre firbente venner å nyte en dag med å løpe i sanden og bade i saltvann.

Dessverre er det ikke tillatt mange steder, særlig på de mest populære turiststrender.

Men det er faktisk noen strender nær byer og turiststeder der hunder er velkomne. Så langt er det åtte strender på Kanariøyene der hunder er offisielt tillatt, et tall som har steget sakte de siste årene, noe som viser at sameksistens med dyr på stranden er faktisk fullt mulig.

Bruk sunn fornuft – slik at hunden ikke er et problem

Offisielle hundestrender i all ære – bruk din egen sunne fornuft, slik at du enkelt kan finne en strand hvor ingen blir forstyrret av at du tar med hunden.

Det er en høy grad av aksept for å ha hunden på steder som er litt mer tilbaketrukket og litt unna allfarvei. På disse mer eller mindre ville stedene, er hunder ikke nødvendigvis tillatt, men ingen bryr seg så lenge det ikke forsøples eller herjes for mye.

Du kan si at det er med hunder som med annet utendørsliv: Hvis det brukes de samme grunnreglene for oppførsel som det gjør for folk, blir ingen forstyrret og problemer med hunder er få.

Camping er ikke tillatt de fleste steder på Kanariøyene heller, men nesten ingen blir bøtelagt så lenge de respekterer stedet de besøker, og ikke forstyrre beboerne.

Tre grunnleggende regler

1. Plukk opp avføring fra hunder

2. Ha med identifikasjon og vaksinasjonsbevis

3. Hold alltid hunden i bånd og i følge med voksne om det er andre på stranden

Offisielle hundestrender på Kanariøyene

Så langt, tre hunde strenderstrendene aktivert i Gran Canaria, tre andre på Tenerife og en strand hver på La Palma og Lanzarote.

Disse åtte strendene er erklært som "dyrevennlig" av Kanariøyenes regjeringen. I tillegg er det langs kanarikysten v mange små strender og bukter, langt borte fra de viktigste turistsentrene, der det er vanlig for hundeeiere å gå med sine dyr for å tilbringe en dag med sol og sjø.

I alle tilfeller må de grunnleggende regler overholdes.

Gran Canaria: Bocabarranco-stranden

Tilgjengelig via motorvei GC-1. Ligger i Las Palmas og Telde kommune.

Denne mørke sandstranden  ligger i munningen av Jinamar-ravinen, et punkt som markerer grensen mellom kommunene Las Palmas og Telde.

Den har en semi-urban natur, slik at det fins tjenester som avfallsbeholdere og beholdere for organisk avfall. En flott strand på nesten 1000 meter og en gjennomsnittlig bredde som overstiger 60 meter.

Det er et vindfylt sted med en moderat til sterk vind under mesteparten av året. Dette var den første stranden for hunder på Kanariøyene.

Gran Canaria: Playa de los Tres Peo

Nås tiil fots fra sørenden av Vargas-stranden i Agüimes kommune..

Vakker sandstrand som ligger bare noen få meter fra den sørlige enden av Varga-stranden, en av verdens store "Mekka" for windsurfing.

Stranden er en liten vik med lys sand innelukket mellom to klippefremspring, og har en lengde på ca 300 meter. Ingen tjenester fins, og det er ganske mye vind i området.

Heldigvis beskytte viken plassering ganske godt mot bølgene. En av de vakreste strendene sørøst på Gran Canaria.

Gran Canaria: Playa de Los Cuervitos

Nås til fots fra Playa de los Tres Peo. Kommune: Agüimes.

En liten bukt med steinstrand som ligger sør for stranden Tres Peos. Ingen tjenester fins.

Tenerife: El Puertito

Nås via Avenida Olof Palme - El Puertito de Guimar. Ligger i kommunen Güímar.

Dette området for hunder ligger på den sørlige enden av denne enorme, mørke sandstranden som ligger på sørøstkysten av Tenerife. Dette var den andre kanariske stranden for våre firbente venner som ble aktivert.

Et 200 meter langt område for bading og rekreasjon for hunder. En av de store fordelene med El Puertito er denurbane karakteren, noe som betyr at alle de tjenester som forventes av denne typen områder fins.

Det rolige farvannet (beskyttet av en molo) er et annet punkt i favør av denne stranden på Tenerife.

Tenerife: Playa El Cabezo

Tilgang via Avda. Juan Carlos I El Medano. Kommune: San Miguel de Abona.

Ligger like nord for byen El Medano (Punta de la Jarquita) med mørk sand. Den har en lengde på 260 meter og er innen gangavstand fra El Medano. Den har parkering og rengjøring.

Tenerife: Playa de El Confital

Nås via vei  TF-643. Kommune: San Miguel de Abona.

Dette er en av de "hemmelige" strendene på Tenerife. En liten stand på rundt 150 meters lengde som ligger sør for Tejita-stranden. Svært nær dette stedet er El Pirata Chiringuito.

Stranden har tjenester.

Lanzarote: Playa de Las Coloradas (El Afre)

Tilgang via Calle de La Hoya - Playa Blanca. Kommune: Yaiza.

Dette er en halvt dyrevennlig strand, og så langt er tilstedeværelsen av hunder begrenset til tidsluker: 7.00 til 10.00 og 19.00 og 21.00.

En strand med vekselvis skjell og sand med en lengde på mer enn 400 meter i hjertet av Playa Blanca, som gir tilgang til tjenester som de urbane strendene har.

La Palma: Playa de los Guirres

Ttilgjengelig via Camino de Las Hoyas fra LP 213 Puerto Naos. Kommune: Tazacorte.

Dette er den siste av de kanariske hundestrendene som er aktivert. Playa de los Guirres (også kjent som Playa Nueva) ligger noen få kilometer nord for turiststedet Puerto Naos.

Myndighetene har lykteis i å velge en god strand, slik at hundeelskere kan tilbringe en fin dag på stranden med vennene sine. Stranden har mørk sand og er steinete. Bølgene i området er vanligvis moderate til sterke, så ekstrem forsiktighet må utøves – men det er en veldig fin strand.

ANNONSE

Rally med klassiske biler i Mogan

26.01.2019 08:30 - 26.01.2019 20:00

SPORT: Clásica de Mogán, rundt 40 klassiske biler deltar i løpet
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE