ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 05. DESEMBER 2013 - SIST ENDRET 06. DESEMBER 2013
Telde kommune ilegger dårlige hundeeier bøter på opptil 300 euro. Foto: Hugo Ryvik
Telde kommune ilegger dårlige hundeeier bøter på opptil 300 euro. Møkka skal plukkes opp, hunder skal gå i bånd, og potensielt farlige hunder skal ha snutekurv. Foto: Hugo Ryvik

42 hundelort-bøter på én måned

Sivilkledde politispanere i Telde kommune på Gran Canaria har i løpet av den siste måneden ilagt 42 bøter til hundeiere som ikke plukker opp avføringen etter dyrene sine, eller på andre måter bryter bestemmelsene for hundehold.

Langt de fleste bøtene gjelder hundemøkka. Denne informasjonen ble lagt fram i går av ordføreren i Telde, María del Carmen Castilian, og politisjefen i kommunen, Antonio Mederos.

Etter at det er kjørt en hundeholdskampanje i noen måneder, uten større effekt, har tålmodigheten tatt slutt. Nå blir det delt ut bøter som svir, på opptil 300 euro.

I tillegg til at du må se til å plukke opp møkka, sier bestemmelsene at du alltid skal ha hunden i bånd på offentlige steder, registrere hunden i kommunen, id-merke med mikrochip, og ha snutekurv på hunderaser som blir ansett som potensielt farlige.

Politikontrollene skjer alle dager i uka, spesielt på kveldstid når mange er ute med hundene sine.

Telde er ikke den eneste kommunen som har innført strent regelverk for hundehold på Gran Canaria. Las Palmas og Agüimes deler også ut høye bøter for brudd på bestemmelsene.

ANNONSE

Rally med klassiske biler i Mogan

26.01.2019 08:30 - 26.01.2019 20:00

SPORT: Clásica de Mogán, rundt 40 klassiske biler deltar i løpet
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE