39 personer arrestert i narkotikaaksjon

Politiet har arrestert 39 personer i sju provinser som de mener tilhører en kriminell gjeng som drev med kokainsmugling mellom det spanske fastlandet og Kanariøyene.

Her går politiet til aksjon mot gjengen. Foto: Policia Nacional

Av: Redaksjonen Redaksjonen@canariajournalen.no

 13 personer arrestert i provinsen Las Palmas. Nasjonaliteten til de 39 arresterte er 31 fra  Colombia, fem fra Spania, to fra Venezuela og en fra Brasil.

73 kilo kokain, ett kilo MDMA, 150 000 euro i kontanter, tre gevær, to pistoler, fire bygninger og 41 kjøretøy er beslaglagt. 70 bankkontoer er i tillegg sperret.

Etterforskningen har pågått siden mai 2018, da en pakke med 15 kilo kokain og ett kilo MDMA, ble oppdaget  av postvesenet på Kanariøyene, skriver politiet i en pressemelding.

En mann som pakken var adressert til ble arrestert på Tenerife.

Etterforskningen avdekket et komplekst kriminelt nettverk som skal ha drevet med narkotikasmugling i flere år.

Etter at pakken med narkotika ble oppdaget, gikk gjengen over til å smugle narkotikaen til Kanariøyene med såkalte muldyr, mennesker som fikk betaling for å smugle det med seg på fly. Dette ble også avdekket av politiet.

I alt ble tolv muldyr arrestert, blant annet sju på Fuerteventuras lufthavn og tre på Lanzarotes lufthavn. Ni kilo kokain ble beslaglagt.

Under etterforskningen ble det også funnet 38 kilo kokain i gjemt i et kjøleskap som var sendt til Kanariøyene.

Alle politiaksjonene og beslagene skal ha påført smuglerne en gjeld på over tre millioner euro i ubetalt narkotika til den nevnte klanen.

Gjengen gikk da over til å smugle narkotika sjøveien i konteinere fra Sør-Amerika i samarbeid med en annen gjeng som var basert i Gaicia.

Den antatte gjenglederen i Madrid, en person fra Colombia med kallenavnet La Negra, ble etter hvert arrestert, og flere andre arrestasjoner ble gjort.

La Negra blir også knyttet til smugling av tonnevis med kokain til Spania gjennom mange år i samarbeid med en colombiansk familieklan i Toledo.