ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 03. SEPTEMBER 2015 - SIST ENDRET 04. SEPTEMBER 2015
Mange boligeiere i Playa del Ingles og Maspalomas er urolige over deler av loven om fornyelse av turismen på Kanariøne. Foto: Anders Gundersen

3500 underskrifter mot turismelov på Kanariøyene

I løpet av én uke har et opprop som krever en endring av loven om fornyelse om turisme på Kanariøyene, og planreguleringen i en kommune sør på Gran Canaria, fått over 3500 underskrifter

ANNONSE

Oppropet ligger på nettsiden Cange.org (ekstern lenke), og krever respekt for fri bruk av privat eiendom, retten til å velge hvor du vil bo, og en modell for intelligent fornyelse av turismen på Kanariøyene.

Det er lagt ut av boligeiere i turistområder og områder med en blanding av turisme og fastboende i San Bartolome de Tirajana kommune, som omfatter Playa del Inglés og tilstøtende turistområder.

Får ikke bruke boligene som de ønsker

Boligeierne frykter at moderniseringsloven, vedtatt i mai 2015, i kombinasjon med planreguleringen, som ligger ute på høring, skal innskrenke retten til å disponere boligene, tvinge eierne til å la en tredjepart som selv setter prisene overta utleie av boligene, og i verste fall føre til at de mister boligene.

Les mer om problemstillingen her.

Oppropet er stilet til Kanariøyenes parlament, regionsregjeringen på Kanariøyene og San Bartolome de Tirajana kommune.

Foreslår endringer

Eiergruppen kommer med alternative forslag til lovendringer i oppropet:

Å bruke inspektører til å kontrollere ulovlig utleie, innføre en lov som skal få andelseiere i boligkomplekser til å sette av en årlig sum til fornyelse, og en turistskatt hvor pengene utelukkende skal gå til renovering av hoteller og leilighetshoteller.

Dagens lov gagner noen få, og sikrer ikke fremtiden for turistområdet – alt den gjør er å forny fastboende i turistområder, hevder boligeierne.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER