ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. NOVEMBER 2016 - SIST ENDRET 28. DESEMBER 2020
Mange turister har druknet på Kanariøyene i år, men få i forhold til det store antallet turister som besøker øygruppen og den lange kystlinjen. Foto: Cruz Rocha

28 prosent flere drukningsdødsfall på Kanariøyene

Fra januar til oktober døde 59 mennesker av drukning på Kanariøyene, 13 flere enn i samme periode i fjor. Ni av ti var utlendinger.

ANNONSE

Det har også vært 37 tilfeller av nesten-drukninger og 27 redninger fra drukning.

Tallene er hentet inn av et selskap som driver en audiovisuell kampanje sponset av Kanariøyenes regjering, øyrådet på Gran Canaria, Las Palmas kommune og andre institusjoner.

Kampanjen skal forebygge drukning, og er kalt "1500 kilometer kystlinje"

Flest drukninger på Tenerife

På Tenerife har 19 personer dødd av drukning, på Gran Canaria 15, Fuerteventura og Lanzarote 9, La Palma 6 og La Gomera en person.

I dag tidlig skjedde drukningsdødsfall nummer 60 da en utenlandsk kvinne omkom ved Playa de La Puntilla i Valle Gran Rey på La Gomera, ifølge en pressemelding fra nødsentralen på Kanariøyene.

Ni av ti er utlendinger

De fleste som drukner er voksne menn fra utlandet.

Hele ni av ti som har druknet i år var utlendinger fra Mauritania, Tyskland, Finland, Storbritannia, Island, Sverige, Sveits, Østerrike, Polen, Russland, Frankrike, Italia og Irland.

Åtte av ti er menn, og ni av ti drukningstilfeller skjer ved strendene. Over halvparten av drukningene skjer om ettermiddagen.

Hevder at kanariske stender er trygge

Sebastian Quintana, journalist og leder av kampanjen mot drukning, hevder likevel at Kanariøyenes strender er trygge. 50 av strendene har blått flagg, en utmerkelse som blant annet legger vekt på sikkerhet, trygghet og miljø.

Antallet drukningsdødsfall er ett per 271.186 turister som besøker Kanariøyene, påpeker han for avisen El Diario.

I sommermånedene, da kampanjen ble kjørt, ble antallet drukninger på Kanariøyene redusert med 31 prosent i forhold til i fjor sommer.

Kjenner ikke miljøet

Årsaken til at flest utlendinger drukner kommer ikke bare av det store antallet som besøker Kanariøyene i forhold til folketallet, over 14 millioner turister i år og 2,1 millioner innbyggere:  

Det kommer også av at utlendinger ikke kjenner det marine miljøet, slik som strømmer, tidevannsforhold og preventive tiltak du bør gjøre før du bader, understreker Quintana.

Les også

Mann reddet fra drukningsdøden i Puerto Rico

Dette er Kanariøyenes farligste strand

Alvorlig for mann som ble reddet fra drukningsdøden i Las Palmas

168 mennesker har omkommet av drukning på tre år

20 prosent flere drukningsdødsfall i Spania i år

Nesten dobbelt så mange drukninger på Kanariøyene i år

Folk blåser i badeforbud på Kanariøyenes strender

Én av fem drukninger i Spania skjer på Kanariøyene

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER