28 mennesker har omkommet av drukning i år

I årets sju første måneder omkom 28 personer av drukning på Kanariøyene, og 77 har vært involvert i ulykker og nestenulykker i vann. Flere av de som var nær ved å drukne, men ble reddet, fikk drukningsskader.

Redningsbøye på en strand på Fuerteventura. Foto: Pixabay

Senest i går, torsdag, fikk en fireåring drukningsskader i en ulykke i et badebasseng på et hotell i San Miguel de Abona på Tenerife-

Dagen før ble en kvinne i 50-årene kritisk drukningsskadet i et badebasseng i Maspalomas sør på Gran Canaria.

To personer er blitt kritisk skadet, 14 alvorlig skadet, 13 moderat skadet, fem lettere skadet og 15 ble reddet uten skader. 

Antallet drukningsdødsfall er en flere enn på samme tid i fjor, rapporterer "Kanariøyene, 1500 km kyst", en kampanje mot drukning som er støttet av myndighetene.

39 prosent av de som drukner på Kanariøyen er utlendinger, og ofte skjer drukningene når det røde flagget for badeforbud er heist.

82 prosent av de som har omkommet er menn/gutter, 53 prosent var voksne og 29 prosent var over 60 år gamle.

Ti barn har vært involvert i drukningsulykker i år. Fem ble reddet uten skader, fire fikk moderate skader og ett barn fikk lettere skader.

En nordmann og en svenske er blant de som har lidd drukningsdøden i år. Dessuten tre tyskere og to briter, en italiener, en nederlender, en russer og en franskmann.

Ni av drukningsdødsfallene skjedde på Gran Canaria, sju på Lanzarote, fem på Tenerife, fem på Fuerteventura og ett på hver av øyene La Gomera og El Hierro.

59 prosent av drukningene skjedde ved badestrender, 5 prosent i badebassenger og 36 prosent i havner og andre steder langs kysten.

59 prosent av drukningsulykkene skjer om ettermiddagen og 18 prosent om morgenen.

Halvparten av de omkomne druknet da de badet, 21 prosent drev med fiske, 11 prosent drev med vannsport og 7 prosent druknet i forsøket på å redde andre mennesker.

Flere personer har omkommet av drukning enn i trafikkulykker på Kanariøyene i år.

Tags