ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 03. AUGUST 2019
Foto: Google Maps

24 personer har rømt fra omdiskutert integreringssenter på Tenerife

I dag tidlig rømte 24 av dw 76 menneskene som holder til i et integreringssenter for utledninger (CIE) i Hoya Fria på Tenerife. CIE-sentrene i Spania har lenge vært sterkt omdiskutert for å være inhumane.

Det nasjonale politiet fått tak io ti av de som stakk av, skriver avisen El Dia. De felsete eom rømte er Saharawi-folk fra Vest-Afrika.

De skal ha rømt under en overføring. Flere av dem begyte å springe av gårde.

Mange har tatt til orde for å stenge CIE-sentene i Spania, og deres fremtid er uviss. Flere personer har dødd mens de har holdt til på sentrene, og det har kommet flere rapporter om uverdige forhold og mangler ved sentrene.

Et CIE-senter i Barranco Seco er stengt for oppussing etter en inspeksjon i 2015 som avdekket flere lovbrudd. Blant annet måtte folk urinere i plasflasker, de fikk bare to timer sollys per dag, og bygningene var direkte helsefarlige.

Et annet senter på Fuerteventura er stengt for gort. Senteret i Hoya Fria er det eneste som for tiden er i drift på Kanariøyene.

Her forvares utlendinger som kan være i en irregulær situasjon i Spania mens deres saker behandles. Mange har ankommet i småbåter fra Afrika.

Senteret på Tenerife har heller ikke vært uten kontroverser. I februar erklærte den daværende ordføreren krise da hundrevis av mennesker som måtte forlate senteret fordi det var overfylt ,møtte problemer med å få humanitær hjelp som de har rett på fra hjelpeprogrammene.

En økende ankomst i migranter og flyktninger som krysser over fra Afrika i småbåter de siste to årene gjør situasjonen vanskelig.

Det politiske partiet Podemos, som nå sitter i regionsregjeringen på Kanariøyene, tok i valgkampen til orde for å stenge alle CIE-sentrene i Spania.

Det nasjonale politiet samarbbeoder med det lokale politiet i  Santa Cruz de Tenerife og La Laguna to for å finne de 14 personene som fortsatt ikke er tilbake i senteret.

Den kanariske regjerings delegat har uttalt at det ikke er noen grunn til alarm, og at det ikke var noe opprør, bare en flukt fra luftegården på senteret.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER