ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 08. JANUAR 2018
Banadyrking i Arucas på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik
Banadyrking i Arucas på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

2017 var et elendig bananår på Kanariøyene

Fjoråret var et av de verste årene for banandyrkerne på Kanariøyene siden 1993, da Spania nylig hadde gått inn i EU og fellesmarkedet for bananer ble etablert.

ANNONSE

Prisene har vært lave, importerte bananer har overtatt store deler av markedet, og det ble dumpet mer bananer enn i 2016 da tolv millioner kilo ble dumpet og tre millioner gitt til veldedighet, skriver avisen Canarias Ahora.

Mellom 17 og 18 millioner kilo bananer ble dumpet og tre millioner kilo ble gikk til matbanken i 2017, ifølge avisen. Bananer som ikke kan selges blir kalt "pica".

Den første uken i 2018 er angivelig en million kilo bananer dumpet.

Et av problemene er angivelig at importerte bananer fra Amerika og Afrika i større grad har tatt over markedet på det spanske fastlandet, hvor kanariske bananer tidligere har dominert. I dag har de importerte bananene cirka 50 prosent av markedet.

Et annet problem er tørken, som angivelig har bidratt til en kvalitetsforringelse og til at det har blitt dyrere å vanne bananplantene. De små bananplantasjene er de som sliter mest med det lavet prisnivået og tørken.

Interne konflikter i banansamvirket Asprocan har også oppstått i den grad at to av de seks foreningene for bananprodusenter gikk ut av Asprocan i fjor. Det førte til at regionsregjeringen grep inn og en pakt ble signert 3. januar for å samle foreningene igjen.

Les også

La Aldea har dyrket sine første økologiske bananer

Økologiske bananer vinner mark

Dårlige bananer kan bli godt biodrivstoff

Veneguera-prosjekt tildelt pris for beskyttelse og forbedring av landskapet

ANNONSE

Skandinavisk dansegalla i Puerto Rico, Gran Canaria

21.01.2019 17:00 - 23.01.2019 17:00

MUSIKK: Terjes dansegalla Gran Canaria med norske og svenske danseband i Tango Dansebaren, Puerto Rico.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE