ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. OKTOBER 2016
Bildet viser forskjellen på en bit av kysten i Mogan kommune sørvest  på Gran Canaria i 1961, før utbyggingen startet, og det turiststedet det er i dag. Foto: Fra videoen #Laleydelsuelono på Vimeo.
Bildet viser forskjellen på en bit av kysten i Arguineguin i Mogan kommune sørvest på Gran Canaria i 1961, før utbyggingen startet, og det turiststedet det er i dag. Dette er kjente trakter for svært mange nordmenn. Foto: Fra videoen #leydelsuelono på Vimeo.

200 politikere aksjonerer mot ny tomtelov på Kanariøyene

En gruppe på 200 mennesker fra forskjellige politiske partier på Kanariøyene har gått ut med et manifest som samler underskrifter mot en ny tomtelov på Kanariøyene som er i ferd med å bli innført, og leser opp manifestet i Las Palmas i dag.

ANNONSE

Gruppen, som kaller seg Socialistas contra la Ley del Suelo – Sosialister mot tomteloven, hevder at den nye loven vil åpne for mer utbygging av turisme på Kanariøyene enn det som er bærekraftig.

Mindre sentral styring

De kritiserer at loven innebærer en deregulere og liberalisering av tomteforvaltningen, og har som mål å "svekke offentlig kontroll, styrke skjønnsbasert regulering med eksepsjonelle instrumenter for å erstatte prosjektplanlegging og eliminere restriksjoner på kvalitetskontroll".

Det blir også kritisert at loven ikke nevner noen ting om tiltak mot klimaendringer.

Loven innebærer at tomteregulering i mye større grad overføres til hver av de 88 kommunene på Kanariøyene i stedet for at det er en sterk kontroll fra de regionale myndighetene, slik det er i dag.

Aksjonen med opplesing av manifestet holdes på messesenteret Infecar.

Se før og nå-video

Her kan du se en video (Facebook) som viser bilder før og etter turistutbyggingen forskjellige steder på Kanariøyene.

Les også

Kanariøyenes kyst urbaniseres med en fart av fire kilometer i året

Turismetomter har kapasitet til 150 000 nye turistsengeplasser på Kanariøyene

Kanariøyenes regjering godkjente utkast til ny tomtelov

Stor uenighet om ny tomtelov på Kanariøyene

ANNONSE

Triatlon i Mogan på Gran Canaria

21.04.2018 06:00

Challenge Family, en stor, tysk triatlonarrangører, arrangerer for andre gang triatlon på Gran Canaria med navnet «Challenge Mogan Gran Canaria».
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE