ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. MAI 2018 - SIST ENDRET 07. MAI 2018
Kvinne studerer boliger til leie og til salgs i en eiendomsmeglers vindu i Vecindario på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik
Kvinne studerer boliger til leie og til salgs i en eiendomsmeglers vindu i Vecindario på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

20.000 innbyggere på Kanariøyene sliter med å finne leieboliger

Utleie av ferieboliger har bidratt til at det er færre faste leieboliger tilgjengelig og høyere leiepriser i pressområder på Kanariøyene. Det estimeres av boligbransjen at 20.000 mennesker er på venteliste for å leie fast bolig, skriver avisen Canarias 7.

20.000 invånare på Kanarieöarna kämpar för att hitta hyresboende

ANNONSE

Hold deg oppdatert!

20.000 innbyggere på Kanariøyene sliter med å finne leieboliger

Følg oss på Facebook!

Boligmangelen gjelder særlig i kystområder og i større byer, men problemet har angivelig nå også spredd seg til andre områder på Kanariøyene.

300 euro for leie av rom

Problemet med mangel på faste boliger til leie er størst på Fuerteventura og Lanzarote, men har begynt å gjøre seg gjeldende på andre Kanariøyer også. I Playa Honda på Lanzarote fins det eksempel på utleie av rom med delt kjøkken og bad for 300 euro i måneden.

Innbyggere som er presset ut av boligmarkedet i kystnære byer søker bosted andre steder i nærheten, og nå begynner det angivelig å bli boligmangel disse stedene også.

På Gran Canaria har boligsøkere flyttet seg til andre kommuner som Ingenio, Gáldar, Arucas, Telde, Vecindario og  Carrizal for å leie boliger der.

Boligmangel i Vecindario

Vecindario i Santa Lucia kommune er et av områdene hvor det nå har blitt svært vanskelig å finne ledige leieboliger, skriver Canarias 7. Avisen viser til uttalelser fra eiendomsmeglere.

Mange står på venteliste og det kommer angivelig mange interessenter på visninger, selv i tilfeller når prisene er høye og boligene blir ledige først flere måneder frem i tid.

Meglere kutter ut utleieformidling

Over halvparten av meglerne på Kanariøyene skal ha lagt til side formidling av langtidsutleie av faste boliger på grunn av mangel på slike boliger i markedet.

I Telde formidlet eiendomsmeglere etter sigende 20-30 leieboliger i måneden tidligere, og nå ha mange helt sluttet med utleieformidling.

Eksperter på boligmarkedet advarer mot at problemet begynner å bli stort, og enkelte snakker om en ny boligboble – i enkelte områder skal prisene ha steget med nesten 50 prosent.

Prisundersøkelser viser stor oppgang

Det fins forskjellige undersøkelser fra ulike kilder som viser prisutviklingen for leie av faste boiger på Kanariøyene.

En av disse er boligutleieportalen En Alquiler, som viser en prisstigning de siste tolv månedene på over 24 prosent i Las Palmas og over 11 prosent i Santa Cruz de Tenerife.

Idealistas prisrapport viser en oppgang i leieprisene på Kanariøyene på 26,8 prosent fra første kvartal 2017 til første kvartal 2018.

En annen boligportal, Pisos, har en prisøkning på 11,1 prosent i gjennomsnitt for Kanariøyene i årets første kvartal for utleieboliger på sin prisoversikt i forhold til første kvartal 2017.

Boligportalen Fotocasas prisoversikt viser også at det har vært en prisstigning den siste tiden, men at prisnivået i gjennomsnitt for Kanariøyene fortsatt ikke er tilbake på 2006-nivå, da leieprisene nådde sitt foreløpige toppnivå

Les også

Kanariøyene vil øke presset mot ulovlig utleie av ferieboliger

Utlendinger kjøpte 31 prosent av boligene som ble solgt på Kanariøyene i 2017

Debatten om utleie av ferieboliger blusser opp etter forbud i Palma de Mallorca

Boligleien har steget mest på Kanariøyene

Stadig færre fastboende nordmenn og svensker på Kanariøyene

Hevder at kvalitet, prisnivå og regulering kan motvirke turismefobi på Kanariøyene

Opptil 40.000 euro i bot for boligeiere som leier ut ulovlig til turister¨

Foreslår å innføre tak for utleie av ferieboliger på Kanariøyene

ANNONSE

Rally med klassiske biler i Mogan

26.01.2019 08:30 - 26.01.2019 20:00

SPORT: Clásica de Mogán, rundt 40 klassiske biler deltar i løpet
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE