ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 16. OKTOBER 2016
Denne stranden, Playa de Amadores sørvest på Gran Canaria, er kjent som Kanariøyenes farligste strand. Det er også en av de mest populære. Her er det brådypt. Foto: Hugo Ryvik

168 mennesker har omkommet av drukning på tre år

Kanariøyene topper drukningsstatistikken i Spania med 168 av de 938 menneskene som døde av drukning i Spania 2013 til 2015, viser en ny rapport.

ANNONSE

Rapporten fra livredderskolen i Segovia og den spanske livredderforeningen Aetsa analyserer drukningsulykker i Spania i de foregående tre årene.

Nesten 18 prosent av drukningsdødsfallene i landet har skjedd på Kanariøyene. Andalucia og Valencia har også hatt mange drukningsulykker.

En ting som særpreger Kanariøyene, er at drukningsulykker skjer gjennom hele året, mens det andre steder i Spania er sesongrelatert.

Fem nordmenn på tre år

Resultatene viser at fem nordmenn har vært i drukningshendelser i Spania i løpet av de tre årene. Fire av disse omkom. Det har også vært tre svensker, hvorav to omkom og tre dansker som alle omkom.

Av utlendinger er det flest tyskere, nærmere bestemt 76, som har vært i drukningshendelser. 46 av disse døde.

To av tre utlendinger omkommer

I alt har det vært 1656 drukningshendelser, og 1228 av disse var med spanjoler. Det vil si at 428, en av fire, var utlendinger.

279 av de 938 dødsfallene var utlendinger, hvilket vil si at utlendinger har hatt en betydelig større dødsrate enn spanjoler under drukningsulykker. To av tre utlendinger har omkommet, og drøyt halvparten av spanjolene.

Varige skader

Over 57 prosent av alle drukningshendelsene i Spania har ført til dødsfall. Under 13 prosent ble reddet uten å ha fått skader.

300 personer, over 18 prosent, fikk skader som førte til innleggelse på sykehus etter å ha vært i drukningsulykker, og en hel del av disse har fått varige skader.

Svært mange er menn

Tre av fire som drukner er menn. Personer som er over 60 år er den klart største aldersgruppen.

Høy alder og fysisk eller mental sykdom er årsaken i 45 prosent av drukningstilfellene, mangel på overvåking i 11 prosent, og brudd på sikkerhetsbestemmelser i 8 prosent.

I år var det vært en økning av antallet drukningstilfeller på Kanariøyene og andre steder i Spania, noe som trolig delvis skyldes et større antall turister.

I Spania har 361 mennesker omkommet av drukning fra januar til september, 40 flere enn på samme tid i fjor. Åtte av ti var menn.I september døde 36 personer.  

På Kanariøyene omkom 51 personer av drukning i årets ni første måneder. Det siste drukningsdødsfallet på Kanariøyene skjedde 8. oktober på Playa de Esmeralda på Fuerteventura. En 47 år gammel mann omkom.

Les også

20 prosent flere drukningsdødsfall i Spania i år

Nesten dobbelt så mange drukninger på Kanariøyene i år

Folk blåser i badeforbud på Kanariøyenes strender

Én av fem drukninger i Spania skjer på Kanariøyene

Dette er Kanariøyenes farligste strand

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER