ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. JANUAR 2017
Ryanair toppet flystatistikken i 2016 med over fem millioner passasjerer som fløy til eller fra flyplasser på Kanariøyene. Foto: Hugo Ryvik
Ryanair toppet flystatistikken i 2016 med over fem millioner passasjerer som fløy til eller fra flyplasser på Kanariøyene. Foto: Hugo Ryvik

150 nye flyruter til Kanariøyene

Fra april 2016 til mars 2017 vil 150 nye flyruter til Kanariøyene være etablert, skriver turistmyndighetenes markedsføringsselskap Promotur i en oppsummering av aktivitetene i 2016.

Artikeln har svenskt språkval.

ANNONSE

Disse nye flyrutene vil angivelig utføre 6.545 flyturer i året.

Bredere turisttilbud

15 millioner euro ble øremerket til dette i en markedsplan som gikk frem til og med 2016. Det er lagt vekt på diversifisering av markeder og turistenes motivasjon for å feriere på Kanariøyene.

Når det gjelder motivasjon, ble det i fjor gjort en rekke aktiviteter for å fremme andre sider av Kanariøyene enn sol og bad, slik som å gjøre turistene kjent med nye steder utenom strandområdene og sportsturisme.

Nye markeder

Markedsføringen har også vært rettet mot nye land som ikke tidligere har hatt Kanariøyene som turismemål, slik som Ungarn og Romania, og øking av antall turister fra land med stort vekstpotensial, slik som Frankrike, Italia og Polen.

Dessuten fortsatt vekst fra landene som tradisjonelt har vært de største for Kanariøyene, Storbritannia, Tyskland, Skandinavia og Spania. Disse har vokst med fem prosent i 2016 og står for 70 prosent av det totale antallet turister.

Merkevarebygging

Gjennom markedsplanen for utvikling av Kanariøyene som merkevare, har regionsregjeringen utført salgsfremmende tiltak i ni målkategorier med spesiell vekt på det de kaller sol og playa pluss, der det tradisjonelle tilbudet er beriket med et bredt spekter av utfyllende produktet og sportsturisme.

Totalt er det i 2016 jobbet med 21 målklienter, 21 differensierte mål og 21 kommunikasjonsplattformer på 15 språk for blant annet turisme i naturområder, aktiv turisme, LHBT-turisme, bryllup, cruise, innlandsturisme og kongresser.

Direkte kommunikasjon

Informasjonsteknologi har vært viktig i markedsføringen. I 2016 ble det utviklet et eget av sin egen kundeadministrasjonssystem (CRM) for Kanariøyene, som har gjort det mulig med direkte og personlig kommunikasjon med over 350.000 turister.

Det å være i stand til å kommunisere direkte med de besøkende, få vite om deres motivasjon og ønsker, er noe som allerede begynner å bære frukter, ifølge turistdepartementet.

Mindre byråkrati

Departementet har også jobbet for å forenkle regelverket og redusere byråkratiske prosedyrer innen turisme i løpet av året. Endringer er på gang innen innkvartering, aktiv turisme, turistguider, tjenesteyting, restaureringsaktiviteter, kvalitetsstandarder, overnattingsaktivitet og utvikling av et turistregister.

Noen av endringene er kommet langt i prosedyrene for godkjenning. Det er blant annet tilfelle for aktiv turisme. Andre er i fase der det skal oppnås konsensus i turistsektoren, blant annet for regulering av ferieboligutleie og catering.

Disse flyselskapene er størst på Kanariøyene

Ryanair hadde i 2016 flest flypassasjerer til og fra Kanariøyene, over fem millioner, og flest til og fra enkeltøyene Gran Canaria, Tenerife (sør), Fuerteventura og Lanzarote.

Andre flyselskap med mange flyvinger til forskjellige Kanariøyer er Binter; Iberia Express; Tuifly; Norwegian; Vueling; Thomas Cook Airlines; Air Europa; Thomson Airways; Easyjet; Monarch Airlines; Jet2.com: Condor Flugdienst; Air Berlin og Sunexpress Deutschland.  

Les også

Kanariøyene har slått turistrekorden fra 2015

Canariajournalen er nå tospråklig - norsk og svensk

Gran Canaria var svenskenes og nordmennenes favorittreisemål i 2016

Turismen på Kanariøyene genererer 36 millioner euro - hver dag

Nordmenn og svensker flykter fra julestress og snø til sol og ro på Kanariøyene

Ving: Stor pågang etter reiser til Kanariøyene neste vinter

Årets reisetrender: Sterk økning for Gran Canaria

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria

Her er direkteflyene fra Norge til Kanariøyene

Fakta om fly til Gran Canaria

Kanariøyene byr på klima for herlige ferieopphold

Nesten 14 prosent flere utlendinger har tatt direktefly til Kanariøyene i år

Flere charterreiser til Kanariøyene til sommeren

Hotellprisene har steget med 15 prosent på Kanariøyene

Sju grunner til å besøke Kanariøyene året rundt

Økende sommerpopularitet for vinterfavoritten Gran Canaria

ANNONSE

Romantisk aften i Tejeda

23.06.2018 14:00

Noche Romántica, en romantisk aften under stjernene arrangeres i Tejeda, som er klassifisert som en av Spanias vakreste landsbyer
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE