ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. JUNI 2020 - SIST ENDRET 03. JUNI 2020
Øyrådets president, Antonio Morales og ordføreren i kommunen San Bartolomé de Tirajana, Concepción Narváez Foto: cabildo gc

10 millioner euro til turistkommunen San Bartolomé de Tirajana

Så ska 10 miljoner euro rädda turismen

10 millioner euro er bevilget til turistkommunen San Bartolomé de Tirajana til forbedring og kvalitetssikring av turistområdene. Det skriver øyrådet på Gran Canaria i en pressemelding.

28. mai presenterte øyrådets president, Antonio Morales og ordføreren i kommunen San Bartolomé de Tirajana, Concepción Narváez en investeringsplan med 14 prosjekter som skal bidra til å forbedre og kvalitetssikre turistmål i etterkant av karantenetiden. 

3,2 millioner skal brukes til å modernisere markedet i Maspalomas, slik at dette blir selvforsynt og prioriterer kortreiste produkter. Andre prosjekter som inngår i disse 10 millionene er; varslingssystemer, kameraer og tilrettelegging av de 78 adkomstpunktene langs den 30 km lange stransonen fra El Pajar til Castillo del Romeral, og gjenåpningen av Palmeral del Oasis. 

2 millioner bevilges til restaurering av rekreasjonsområdet mellom Charca de Maspalomas og Parque Tony Gallardo. I tillegg bevilges det 1,5 millioner til blant annet asfaltering, tilrettelegging og belysning i turistsonen og prosjektet ved rundkjøringen i Faro. Det blir også investert i belysning av kystpromenaden i Playa del Ingles, forbedring av tilgjengelighet og tilrettelegging etter smittevernsforskriftene. 

Investeringsplanen er en viktig del av regjeringens arbeid mot en sikker normalisering av samfunnet. Målet med disse forbedringene er å sikre trygge reisemål av høy kvalitet, i tillegg til å sikre arbeidsplasser i utbyggingsfasen og gjenoppbygge økonomien. 

Turistminister Carlos Álamo påpeker at turismen ikke bare er en av de mest påvirkede sektorene, men at man også må forholde seg til endringer som er “kommet for å bli”. Det er derfor viktig at sektoren går foran med et godt eksempel i gjenoppbyggingsfasen, heter det i pressemeldingen.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER