ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. FEBRUAR 2013 - SIST ENDRET 02. FEBRUAR 2013
Giovanna Lee Alfonso er Las Palmas-karnevalets dronning. Foto: LPA Carnaval.

Giovanna Lee Alfonso er kåret til dronning av karnevalet i Las Palmas

Fredag kveld var det en flott gjennomført dronninggalla på åpningsdagen av karnevalet i Las Palmas. Ti kandidater kjempet om dronningtittelen, og det var  Giovanna Lee Alfonso i en blendende sølvhvit kreasjon som gikk av med seieren.

Kreasjonen hun bar er designet av Willie Díaz og heter Lágrimas por ti (tårer for deg)..

Vinneren ble sponset av Terrazas Kopa Las Palmas.

Stor variasjon

Kostymene til droningkandidatene viste en uvanlig stor variasjon i årets galla. De sedvanlige strutsefjærene var det betydelig mindre av enn vanlig.

Mest fantasifull var en relativt enkel kreasjon der kandidaten gikk på stylter i stedet for å trekke med seg en stor "vogn" rundt på scenen.

Dronninggallaen var et flott show, godt gjennomført og med gode artister på scenen.

Farlig glatt scenegulv

Det eneste som skjemmet litt var et tydeligvis alt for glatt scenegulv under danseoppvisningene, som førte til at danserne stadig vekk skled, og noen av danserne gikk over ende.

Vertinnene, de kanariske komikerkvinnene Yanely Hernandez og Lili Quintana, kjent fra tv- og sceneshowet La Clave de Ya, gjorde en utmerket innsats. Et komisk innslag der de fremsto som siamesiske karnevalstvillinger var et vellykket innslag.

Nydelig operasang

Den kanariske operasangeren José Antonio Betancors innsats var et soleklart høydepunkt sangmessig, med vakker sopransang da han fremførte Lascia ch'io pianga av Händel fra balkongen på scenen mens dronningkandidatene defilerte på rekke og rad inn på scenen. Betancor framsto som en konge som hilser sine hoffdamer velkommen til ballet.

Kunstnerisk sett fremsto Spice Girls-kloningene Ladys de Swing som kveldens lavmål med platt, spansk disco, dårlig mimet til fantasiløs dansing.

Den drevne popsangeren David Bustamante gjorde en betydelig bedre og svært profesjonell innsats.Han så til og med ut til å synge et av sine tre nummer live, uten å mime til singback, i likhet med Betancor.

Miming til singback ble for øvrig brukt i de fleste sangnumrene i åpningsshowet. Playback med ekte, levende sang hadde vært å foretrekke, og ville trolig løftet livestemningen et par hakk.

Mer informasjon om karnevalet i Las Palmas

Se hele programmet for karnevalet i Las Palmas her: Karneval i Las Palmas 2013

Les mer om karnevalet her: Her er opplegget for karnevalet i Las Palmas

Klikk her for å se flere bilder fra dronninggallaen.

ANNONSE
ANNONSER