ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. JANUAR 2011 - SIST ENDRET 28. JANUAR 2011
Surfing og brettseiling på Gran Canaria
Foto: Gran Canarias turistråd

Surfing og brettseiling på Gran Canaria

Kyststripen langs nord og øst på Gran Canaria har flere strender som egner seg utmerket for surfing eller brettseiling.

ANNONSE

I og med at det ikke er noen kontinentalplate rundt Kanariøyene, bygger bølgene seg opp fra store dyp. Når de når inn til stranden er de ofte riktig store, og de bryter nesten alltid på samme punkt. Det er en av forklaringene på at surfeforholdene er så gode.

Surfing i nord

Nordsiden av Gran Canaria mellom Las Palmas og Galdár er det beste området å surfe på. Langs den steinete kysten er det høy bølgefrekvens, sterke bølgebrytninger og flere strender som er fine å starte fra. Når forholdene er som best kan bølgene bli opptil fem meter høye.

På østsiden er det fine forhold når havet ligger på fra øst og vinden avtar. Strendene ved Arinaga er bra utgangspunkt for surfing eller bodyboarding. I sør er surfeforholdene best mellom Playa del Inglés og Maspalomas, og i Arguineguín.

Vindseiling i øst

For de beste brettseilerne er sørøstsiden av Gran Canaria førstevalget, med Playa de Vargas nord for Arinaga og Pozo Izquierdo sør for Arinaga på topp. Mest kjent internasjonalt er Pozo Izquierdo, hvor vinden nesten alltid er veldig sterk og bølgene er mellom en og tre meter høye. Der ligger det også et internasjonalt brettseilesenter.

Andre gode brettseilesteder er Ojos de Garza, Tarajalillo, Bahía Feliz, Playa del Águila, San Agustín, Playa del Inglés, Anfi del Mar og Puerto Rico.

Mange firma på Gran Canaria holder kurs i surfing, bodyboard eller brettseiling, og det er godt med steder hvor du kan leie utstyr. Eller hvorfor ikke prøve drakeflyvning (kiting), der du står/flyr på et brett over vannet hengende etter en drake.

ANNONSE

Trønderfestival i Puerto Rico

02.03.2020 18:00 - 04.03.2020 18:00

MUSIKK: Trønderfestival i Bora Bora Dansebaren i Puerto Rico
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE