ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. JANUAR 2011 - SIST ENDRET 28. JANUAR 2011
Dykking på Gran Canaria
Foto: Gran Canarias turistråd.

Dykking på Gran Canaria

Et rikt maritimt liv, undervannsgrotter, gamle skipsvrak, klart vann og behagelig temperatur gjør Gran Canaria til et yndet sted for sportsdykkere.

Golfstrømmen sørger for at vanntemperaturen havner på rundt 20 grader på 25 til 30 meters dyp midt på vinteren i Gran Canarias kyststrøk. Om våren kan den være nede i 18 grader, og om sommeren oppe i 26 grader. Dermed er dykking en svært så behagelig sport året rundt.

Den lille, skjermede stranden Playa del Cabrón sørøst på Gran Canaria, like nord for Arinaga, er et sikkert valg for dykkere. Den ligger ved marinereservatet El Cabrón, hvor det fins subtropisk fisk av mange slag og størrelser og en frodig undervannsflora. Over 400 arter av flora og fauna er registrert i området.

Andre gode steder å dykke er La Baja de Pasito Blanco i sør, Veneguera i sørvest; Caleta Baja i Galdár kommune eller Sardina del Norte i nord, og La Barra ved Canteras-stranden i Las Palmas, og Bajas de la isleta i Las Palmas.. Myndighetene på Gran Canaria (Cabildo de Gran Canaria) gir ut kart over de beste dykkestedene.

Hvis du vil leie dykkerutstyr eller lære å dykke, er det ikke noe problem: Det er flust med utleiesteder og dykkerskoler på øya.

ANNONSE

Stephen Brandt-Hansen og Bjørn W.W. Jørgensen spiller i Argüineguin

24.10.2019 18:00 - 24.10.2019 20:00

Stephen Brandt-Hansen og Bjørn W.W. Jørgensen åpner høstes konsertsesong på Sjømannskirken i Arguineguin
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE